Premjers gala lēmumu par pensiju indeksāciju sola augustā; nemazināt IIN ieteikuši ārvalstu eksperti

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Jautājumā par pensiju indeksāciju jau šogad gala lēmums varētu būt augustā vai septembrī, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” trešdien sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Jau vēstīts, ka iepriekš sabiedrību saviļņoja labklājības ministres Ilzes Viņķeles izteikumi, ka  uzņēmuma "Liepājas Metalurgs" finanšu nedienas var apturēt pensiju indeksāciju. Tas saniknoja pensionāru federāciju, kuri ministrei pārmeta nekompetenci.

Pēc tam tika panākta vienošanās, ka valdība meklēs iespēju jau šogad indeksēt mazās pensijas, ja sociālā budžeta rādītāji saglabās līdzšinējo pozitīvo tendenci.

Jautāts par ieceri atteikties no paredzētās iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšanas, premjers sacīja, ka starptautiskie eksperti jautājumā par IIN samazināšanu ir ieteikuši koncentrēties uz neapliekamā minimuma palielināšanu un atvieglojumiem par apgādībā esošu bērnu, jo tieši šie faktori esot būtiski bezdarba un sociālās nevienlīdzības mazināšanai.

Premjers atzīmēja, ka jebkura eksperta viedoklis jāvērtē kritiski, bet šajā gadījumā redzams, ka visi eksperti ir vienisprātis - efektīvāks veids būtu koncentrēties uz neapliekamiem minimumiem un atvieglojumiem par apgādībā esošu personu.


Написать комментарий