Pilsētas svētkus atklās divu Daugavpils fotožurnālistu košā fotoizstāde

foto: LCB
foto: LCB

Vispārējo Dziesmu un deju svētku un Pilsētas svētku priekšvakarā, otrdien, 4.jūnijā, Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks fotožurnālistu Jeļenas Ivancovas un Jurija Dunaiska fotoizstādes „Ceļā uz Dziesmusvētkiem” atklāšana.

Fotoizstādē būs apskatāmi vairāk nekā 40 viņu darbi.

Fotogrāfijās iemūžināti Daugavpils pilsētas svētku pasākumi, Slāvu kultūras dienu pasākumi, starptautiskā mūzikas festivāla „Sudraba zvani” pasākumi, kā arī Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopas „Svātra” vieskoncerti Vitebskā.

Jeļena Ivancova dzimusi Ludzā. Studējusi literatūrzinātni Daugavpils universitātes Humanitārajā fakultātē. Ar fotografēšanu aizrāvusies kopš astoņu gadu vecuma. Pašlaik ir kāda reģionālā laikraksta žurnāliste. Darbojoties žurnālistikā, Jeļena Ivancova nodarbojas arī ar fotografēšanu. Tā ir viņas pirmā personālizstāde.

Jeļenas darbi atšķiras ar pozitīvu noskaņojumu: viņa ne tikai iemūžina dažādus notikumus un pasākumus, bet cenšas atspoguļot seju izteiksmes, raksturu, interesantus sīkumus. Viņas darbos attēloti aizrāvušies, talantīgi, radošie cilvēki.

Jurijam Dunaiskim tā nav pirmā izstāde, fotoreportāžas žanrā viņš darbojas jau vairāk nekā 20 gadus.  Sācis fotografēt 6.klasē, un ar laiku aizraušanās kļuva par profesiju. Dažus gadu desmitus Jurijs strādā par fotožurnālistu. Pēc Jurija vārdiem, visvairāk viņam patīk fotografēt sporta un kultūras pasākumus. „Iemūžināt noteiktu brīdi vienmēr ir sarežģīti, tas prasa pūles un nervus, bet rezultāts ir tā vērts”, uzskata fotogrāfs.

Izstādes „Ceļā uz Dziesmusvētkiem” atklāšana Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks 4.jūnijā plkst.12:00. Izstāde būs apskatāma līdz 2.jūlijam.


Написать комментарий