Vācija ar lētiem aizdevumiem palīdzēs Spānijai cīņā ar bezdarbu

foto: n.last-video.com
foto: n.last-video.com

Vācijas valstij piederošā banka Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW) Spānijas kompānijām piešķirs lētus aizdevumus, lai tādējādi uzlabotu bēdīgo situāciju valsts darba tirgū.

Kreditanstalt fuer Wiederaufbau radīta 1948. gadā, lai pārraudzītu Māršala plāna ietvaros piešķirto finansējumu Vācijas atjaunošanai. Paredzēts, ka Spānijai piešķirs lētus aizdevumi 800 miljonu līdz viena miljarda eiro apmērā, vēstaEuobserver.

Nauda, ar Spānijas bankas Instituto de Credito Oficial starpniecību, paredzēta mazajiem un vidējiem ekonomiskās krīzes nomāktiem uzņēmumiem, kuriem ir grūtības tikt pie kredītiem, jo vietējās bankas tos izsniedz ar augstiem procentu maksājumiem.

Šim plānam vēl ir jāsaņem Vācijas parlamenta atbalsts un paredzēts, ka valsts finanšu ministrs Volfgangs Šoible deputātus iepazīstinās jūnija sākumā. Vācijas finanšu ministrs iepriekš kritizēja Eiropas Komisiju par tās lēno rīcību Spānijas, Portugāles un Grieķijas jauniešu bezdarba jautājumā un solīja izveidot divpusējas programmas.

Tāpat Vācijas finanšu ministrs pieļāva, ka līdzīgas programmas varētu tikt izveidotas ar Portugāli un Grieķiju.

Plāniem palīdzēt Spānijai pārvarēt augsto bezdarba līmeni Vācijā ir arī kritizētāji. «Manuprāt, situācija, kurā Kreditanstalt fuer Wiederaufbau pa tiešo dod naudu Spānijas valstij piederošai bankai ir nelegāla. Nedrīkstētu Vāciju apkraut ar jauniem riskiem un slogiem, kas jau patlaban ir ievērojami saistībā ar eirozonas krīzi,» klāstījis Vācijas Brīvo demokrātu pārstāvis Fanks Sčaeflers (Frank Schaeffler).

Db.lv jau vēstīja, ka kopējais bezdarbnieku skaits Spānijā pārsniedzis sešus miljonu. Tikmēr jauniešu vidū bez darba ir ap 60%, kas jau licis runāt par Spānijas «zaudēto paaudzi».


Написать комментарий