Prezidents vēlēšanās aicina vērtēt cilvēkus pēc izdarītā, nevis labām domām

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Valsts prezidents Andris Bērziņš aicina visus vēlētājus vērtēt kandidātus pēc izdarītā, nevis viņu labām domām un solījumiem.

"Labas domas vēl nenozīmē labus rezultātus," ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja prezidents. Tieši līdz šim padarītais arī būšot kritērijs Valsts prezidenta izvēlei vēlēšanās viņa dzimtajā novadā.

Prezidents arī vēlētos, lai Rīgā pēc šīm vēlēšanām beidzot būtu stipra un rīcībspējīga opozīcija.

Tāpat Bērziņš arī cer, ka vēlēšanās iedzīvotāju aktivitāte būs pietiekami liela un ir pārliecināts, ka aizliegums īsi pirms vēlēšanām reklamēties televīzijās ir loģisks un samazinās atkarību no naudas.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 1.jūnijā, un šajā dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā trīs stundu laikā pašvaldību vēlēšanās, izmantojot iepriekšējās balsošanas iespēju, Latvijā kopā nobalsojuši gandrīz 30 000 cilvēku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Vislielākā vēlētāju aktivitāte bijusi Rīgā, kur nobalsojuši 2,18% balsstiesīgo. Otra lielākā aktivitāte bijusi Vidzemē, kur nobalsojuši 1,1% vēlētāju. Latgalē nobalsojuši 0,95%, Zemgalē – 0,88%, bet Kurzemē – 0,79% balsstiesīgo. Rīgā kopumā nobalsojuši 15 144 vēlētāji, Vidzemē - 614, Latgalē - 3060, Kurzemē - 2285, bet Zemgalē - 2831 vēlētājs.


Написать комментарий