Kalkūnē gatavojas lidojošo objektu festivālam „ASTI GAISĀ”

foto: ramhat.ru
foto: ramhat.ru

14.jūlijā pirmo reizi Kalkūnes pagastā notiks lidojošo objektu festivāls „ASTI GAISĀ”, kurā aicināti piedalīties dažāda vecuma apmeklētāji – gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie un seniori.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka festivāla rīkotāji ir Kalkūnes pagasta pārvalde, Daugavpils novada dome un Grīvas lidlauks. Festivāls tiek organizēts vasaras vidū, kad cilvēki labprāt apmeklē interesantus pasākumus, meklējot pozitīvas emocijas.

B.Madelāne atzīmēja, ka pasākums būšot interesants notikums, jo par tā dalībniekiem var kļūt jebkurš interesents – gan Kalkūnes pagasta iedzīvotāji un viesi, gan mūzikas un mākslas skolu, vispārizglītojošo skolu pedagogi un audzēkņi, mākslas un tehnikas studiju, pulciņu, klubu dalībnieki un visi interesenti.

Festivāla ietvaros notiks konkursi, izstādes, meistardarbnīcas, plenērs brīvajā dabā, avio šovs – visi šie pasākumi norisināsies svētdien no plkst.11:00 līdz 17:00.

Tāpat festivāla ietvaros notiks gaisa pūķu un lidojošo objektu (gaisa balonu kompozīciju, papīra lidmašīnu, lidojošo šķīvīšu utt.) konkurss vairākās kategorijās: Pats vieglākais lidojošais objekts, Pats krāsainākais, Pats oriģinālākais, Pats ātrākais, īpašu balvu saņems Skatītāju simpātija. Saskaņā ar konkursa noteikumiem, tā dalībnieki drīkst piedalīties vairākās kategorijās, aizpildot dalībnieka pieteikuma anketu, kas atrodama Kalkūnes pagasta pārvaldes mājas lapā.  Pieteikuma anketa jānosūta līdz 1.jūlijam elektroniski uz e-pastu: brigi@inbox.lv.


Написать комментарий