Saeima vēl nevērtē ZZS ierosinājumu par pensiju indeksāciju jau šogad

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien saskaņā ar koalīcijas partiju vienošanos nolēma izslēgt no dienas darba kārtības un atlikt uz nedēļu opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesniegtos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredz indeksēt pensijas jau šā gada 1.oktobrī.

Par to nobalsoja 50, bet pret bija 40 deputāti.

ZZS piedāvājums paredz pensijas, kas nepārsniedz 200 latus mēnesī, indeksēt ar koeficientu 1.07; pensijas no 200 līdz 300 latiem - ar koeficientu 1.06; pensijas no 300 līdz 500 latiem indeksēt ar koeficientu 1.04; pensijas no 500 līdz 700 latiem - ar koeficientu 1.03; pensijas no 700 līdz 900 latiem - ar koeficientu 1.02 un pensijas, kas pārsniedz 900 latus mēnesī, indeksēt koeficientu 1.01.

Likumprojektu no darba kārtības izņemt uz nedēļu lūdza "Vienotība", skaidrojot to ar kompromisa meklējumiem ZZS piedāvājumam. Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens ( V) arī teica, ka nebūtu pareizi šādu būtisku tematiku skatīt tieši šonedēļ - priekšvēlēšanu gaisotnē.

Koalīcijas partneri arī uzsver, ka par pensiju indeksāciju varēs lemt pēc pusgada budžeta rādītāju saņemšanas.

Provizoriskie rādītāji varētu būt gaidāmi jūlija vidū.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pensionāru federācija pavasarī Saeimā iesniedza vairāk nekā 106 tūkstošus parakstu ar prasību atsākt pensiju indeksāciju oktobrī par visu krīzes laiku.


Написать комментарий