Starptautiskās apmaiņas/nometnes Lietuvā un Vācijā

foto: vecakosanas.espati.lv
foto: vecakosanas.espati.lv

Rēzeknes pilsēta jau kopš 2006. gada sadarbojas ar izglītības un brīvā laika organizāciju „Sportjugend im LSB Sachsen-Anhalt” Vācijā. Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Šīs sadarbības ietvaros katru gadu Latgales reģiona jaunieši piedalās starptautiskajās jauniešu apmaiņā/nometnē Schierke, Vācijā un vēl kādā nometnē, kas notiek vienā no sešām sadarbības organizāciju valstīm (Čehijā, Slovākijā, Polijā, Ungārijā, Lietuvā, Latvijā).

Šī gada vasarā Latgales jauniešiem ir iespēja piedalīties jauniešu apmaiņās/nometnēs Vācijā un Lietuvā. Balstoties uz ES programmas „Jaunatne darbībā” finansējumu, uzturēšanās, ēdināšana, visas nometnes aktivitātes gan Vācijā, gan Lietuvā ir bezmaksas. Dalībniekiem jāsedz tikai 30% no ceļa izdevumiem.

Galvenā uzmanība starptautiskajās jauniešu apmaiņās/ nometnēs tiek veltīta citu kultūru iepazīšanai, nometnes dalībnieku kopīgai darbībai dažādās radošajās darbnīcās. Tā ir lieliska iespēja pilnveidot savas svešvalodu zināšanas un iegūt jaunus draugus, jo šajās starptautiskajās nometnēs piedalīsies vairāk nekā 70 dalībnieki no 7 Eiropas valstīm. Programma pamatā balstās uz neformālās izglītības metodēm un principu – „learning by doing” jeb mācīšanās darot un aktīvi piedaloties. Programmā ir paredzētas arī simulāciju spēles, diskusijas, tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem, nacionālie vakari, pārgājieni un ekskursijas.

Nometne „The wind of culture- try to catch it!” notiks no 14. līdz 25. jūlijam Aniksciai, Lietuvā (kopējās ceļa izmaksas ir aptuveni 50 Ls, no kuriem 70% tiks atgriezti).

Nometne „ Our Chance and  Europe’s Future” notiks no 28. jūlija līdz 11. augustam Schierke, Vācijā (kopējās ceļa izmaksas ir aptuveni 140 Ls, no kuriem 70% tiks atgriezti).

Visus ieinteresētos jauniešus (15 – 19 gadi) aicinām 5. jūnijā plkst. 15.00 uz Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādi „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” Zeimuļs, 2.9. kabinetu. Tikšanās laikā saņemsiet nepieciešamo informāciju un būs iespēja kļūt par vienas nometnes dalībnieku.

Tālruņi uzziņām: Iveta Balčūne, Rēzeknes pilsētas Jaunatnes lietu speciāliste, t.: 646 22599, Eleonora Kalašnikova JIC „Draugu centrs” jaunatnes darbiniece, t.: 26033202.


Написать комментарий