Lielo Stropu ezera peldvietā pacelts vienīgais Latgalē Zilais karogs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 30.maijā, Lielo Stropu ezera peldvietā tika svinīgi pacelts Zilais karogs, kas šogad ir vienīgais Latgalē.

Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inese Antoševska paziņoja, ka šajā pilsētas peldvietā Zilā karoga pacelšanas svinīgā ceremonija notika jau septīto gadu pēc kārtas, peldvieta esot gatava peldsezonai un atbilst visām prasībām, ūdens kvalitāte atbilst normai, tiek nodrošināta atpūtnieku drošība, uzstādīts atpūtai nepieciešamais aprīkojums.

Daugavpils pilsētas teritorijā atrodas vairāk nekā 12 ezeri, lielākais no tiem ir Lielo Stropu ezers, kur vairākus gadus plīvo Zilais karogs, kas apliecina, ka šī peldvieta ir viena no pievilcīgākajām Eiropā, atzīmēja ekoloģe.

Pilsētas pašvaldības vadība pateicās Komunālās saimniecības pārvaldei par to, ka Daugavpilij atkal piešķirts šis kvalitātes sertifikāts un novēlēja arī turpmāk to saņemt.

Jāatzīmē, ka šogad Zilais Karogs piešķirts Ventspils pilsētas peldvietai, Lielā Stropu ezera peldvietai Daugavpilī, Vakarbuļļu peldvietai Rīgā, Abragciema peldvietai Engurē, Mārtiņsalas peldvietai Kuldīgā, Radžu peldvietai Jēkabpilī, kā arī Jaunķemeru, Majoru, Bulduru, Dzintaru peldvietām Jūrmalā. Karogs piešķirts arī trijām jahtu ostām – Liepājas jahtu centram, Pāvilostai Marina un Kapteiņu ostai Kuivižos. Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts ir piešķirts Saulkrastu pilsētas peldvietai, Vecāķu peldvietai Rīgā, Kauguru peldvietai Jūrmalā, Mellužu peldvietai Jūrmalā un peldvietai pie stadiona Liepājā.

Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts. Lai to saņemtu, peldvietām jāatbilst 29, jahtu ostām – 22 kritērijiem.
 


Написать комментарий