Mazumtirdzniecības apgrozījums aprīlī samazinās par 2%

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums ir samazinājies par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 3,9%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 0,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, ir samazinājās par 0,4%. Gadu iepriekš – 2012. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, apgrozījums samazinājās par 0,9%.

Šajā aprīlī salīdzinājumā ar pērnā gada aprīli, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 6,2%. Pārtikas preču grupā palielinājums bija 2,8%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 8,4%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība – par 8,8 %.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli ir pieaudzis par 6,5%.

Šā gada pirmajos četros mēnešos, salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem četriem mēnešiem pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 6,6%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 4,7%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieaugusi par 7,9%.


Написать комментарий