Pirmo reizi Čehijas vēsturē sieviete dos dzīvību dabiski ieņemtiem piecīšiem

foto: freeoboi.ru
foto: freeoboi.ru

Divdesmit trīs gadus vecā Aleksandra Kinova no Čehijas drīzumā kļūs par māti piecīšiem, tā kļūstot par pirmo sievieti Čehijā, kas dabiskas apaugļošanās rezultātā vienlaicīgi dzemdējusi tik daudz mazuļu, informē "Daily Mail".

Topošajai piecīšu mātei jau ir viens dēls, un sieviete patieso gaidāmo atvašu skaitu uzzinājusi vien grūtniecības astotajā mēnesī.

Sākotnējo ārsti Aleksandrai prognozēja dvīņus, vēlāk atklājot, ka meitene dos dzīvību četrīšiem, bet nu to skaits precizēts, un Aleksandra jūnija sākumā ar ķeizargrieziena palīdzību kļūs par māti vēl pieciem mazuļiem, kļūstot par sešu bērnu māmiņu.

Sniedzot interviju Čehijas ziņu portālam denik.cz, Aleksandra atzinusi, ka, uzzinot patieso gaidāmo mazuļu skaitu, jutusies šokēta un sākusi raudāt. Tāpat mediju uzmanību pievērsis fakts, ka meitene kļuvusi grūta bez mākslīgās apaugļošanas, kuras rezultātā bieži vien dzimst vairāki bērni vienlaikus.

Kā skaidro eksperti, iespēja kļūt par piecīšu māti dabiskās apaugļošanās ceļā, ir viena no miljons, un tās iemesls ir Aleksandras un viņas mīļotā vīrieša ģimenēm raksturīgā iezīme dzimt dvīņiem.

Grūtniecības laikā sieviete piedzīvojusi četru mēnešu ilgu rīta nelabumu, kā arī spējusi gulēt vien uz viena sāna, tomēr citu vērā ņemamu komplikāciju meitenei nav. Tāpat Aleksandra ir apņēmības pilna mazuļus zīdīt ar mātes pienu, nevis barot ar speciāliem maisījumiem.

Neraugoties uz ārstu centieniem noskaidrot visu bērniņu dzimumu, pagaidām zināms, ka Aleksandrai gaidāmi divi puikas un meitenīte, jo pārējie divi mazuļi ir "paslēpušies". Mazuļiem, kuru dzimumi ir zināmi, plānots dot vārdus Daniels, Mihaēls un Terēze.

Gatavojoties ķeizargrieziena operācijai, slimnīcā, kurā Aleksandra nolēmusi dzemdēt, tiks dubultots dzemdības pieņemošo ārstu un vecmāšu skaits, tomēr mediķi neizslēdz komplikāciju iespējamību, vienlaikus uzsverot, ka tiks darīts viss iespējamais, lai mazinātu risku Aleksandras un bērniņu veselībai un dzīvībai.

Kā informē speciālisti, dabiskā veidā ieņemtu piecīšu dzimstība ir pielīdzināma vienai iespējai no vairākiem miljoniem, savukārt dvīņi dzimst vienās dzemdībās no simts, trīnīši - reizi astoņos tūkstošos, bet dabiskā apaugļošanās ceļā ieņemti četrīši – reizi 600 000 gadījumu.


Написать комментарий