Daugavpils novada skolu beidzēju vairākums plāno turpināt mācības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Visā Latvijā, arī Daugavpils novadā, mācību gads tuvojas beigām – jau noskanējis Pēdējais zvans, tika apbalvoti republikas un novadu olimpiāžu laureāti.

Šogad Daugavpils novada skolas beigs 248 jaunieši.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja portālam Gorod.lv, ka šogad 9.klasi beidz 163 skolēni, 49% no kuriem pēc atestāta saņemšanas plāno iegūt vidējo izglītību. Vēl 46% aptaujāto devītklasnieku paziņoja, ka plāno saņemt vidējo profesionālo vai profesionālo izglītību. 5% vēl nebija izlēmuši, ko darīs pēc 9.klases beigšanas.

Savukārt 12.klasi šogad beigs 85 skolēni. 70% no viņiem plāno iestāties augstskolā. Pēc I.Bulašas vārdiem, lielākā daļa jauniešu nevēlas studēt ārpus Latgales, bet ir askolēni, kuri sapņo par studijām galvaspilsētā. 18% skolu beidzēju nolēma iegūt specialitāti, 12% vēl nav izlēmuši, iespējams, kāds no viņiem sāks darba gaitas vai dosies uz ārzemēm.

Izglītības pārvaldes vadītāja atzīmēja, ka Daugavpils novada skolu beidzēju skaits ar katru gadu sarūk, kas esot saistīts ar demogrāfisko situāciju valstī.


Написать комментарий