Līvānu novadā atsevišķi kandidāti izmanto negodīgus aģitācijas paņēmienus

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Kompromāts satur nepatiesu informāciju par Līvānu novada pašvaldības it kā izsniegtu atļauju Saeimas deputāta Jāņa Klauža pietuvinātām personām veidot Līvānu novadā koksnes šķeldas koģenerācijas staciju, kā arī apgalvojumu, ka J.Klauža ģimene it kā gatavojas pārņemt savā īpašumā pilsētas siltumsaimniecību, kas ir 100% pašvaldības kapitālsabiedrība, ziņo Līvānu pašvaldības portāls.

Līvānu novada dome kategoriski noraida šādus apgalvojumus, uzsverot, ka dome nekad nav pieņēmusi šāda satura lēmumus, ko var pamatot domes sēžu protokolu izdrukas.

Līvānu novada dome noraida apmelojumus, ka „viss notiek laikā, kad domes vadība no vienas puses noliedz koģenerācijas nepieciešamību Līvānos, un noraida visus atklātībai zināmos variantus, no otras puses tiek slepus pieņemti lēmumi saistībā ar to, un tikai ar mērķi, lai labumu gūtu viena ģimene.”

Kompromitējošo materiālu autori, iespējams, ir kādi no konkurējošo sarakstu līderiem Līvānu novadā. To apliecina arī drošības iestāžu iztaujātie liecinieki, kas anonīmā satura apmelojošo materiālu 30.05.2013. novada domes sēdes norises laikā ir redzējuši rokās vienam no deputātu kandidātiem, kas regulāri kā klausītājs apmeklē domes sēdes.

Bez tam, nesen Līvānu novada dome noraidījusi kādas firmas piedāvājumu koģenerācijas stacijas izveidei Līvānos, kas nav bijis ekonomiski pamatots un pretrunā ar iedzīvotāju interesēm, līdz ar to pastāv iespējamība, ka provokācijā ir iesaistīta arī firma, kurai neizdevās īstenot savu biznesa ideju Līvānos. Līvānos apkures tarifi ir vieni no zemākajiem Latvijā, tāpēc nesaimnieciski un neekonomiski piedāvājumi, lai kas tos iesniegtu, nevar tikt atbalstīti.

„Tautai ir tiesības zināt, kā Līvānu novadā „SAIMNIEKO” tās kalpi!” teikts anonīmajā dokumentā. Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods uzsver, ka nekad nav vairījies no atbildības un sava darba skaidrošanas sabiedrībai. „Līvānu novada domes vēlētājiem ir tiesības zināt visu, kas attiecas uz politiķiem, taču katram apgalvojumam ir jābūt pamatotam un zem tā ir jāparakstās. Mums katram ir jāatbild par saviem vārdiem. Pretējā gadījumā tā ir vienkārši zemiska vēlētāju mānīšana un konkurentu cīņa. Diemžēl šajā gadījumā likums ir ticis pārkāpts, par ko pašvaldība arī informējusi tiesībsargājošās iestādes,”  uzsver priekšsēdētājs.

Šajā gadījumā tiek mesta ēna uz visiem Līvānu novada domes deputātiem, neatkarīgi no to pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem. Vēlēšanu cīņai jānotiek godīgi un atklāti. Šis gadījums neliecina neko labu par atsevišķu kandidātu politisko kultūru, uzskata pašvaldības vadītājs.

Diemžēl Līvānu novadā atkārtojas iepriekšējo vēlēšanu prakse, kad pāris dienu pirms vēlēšanām tika izplatīta nomelnojoša satura anonīma informācija. Tomēr atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, likums paredz, ka jebkurā aģitācijas materiālā (audio, drukātam, internetā u.c.) „skaidri un nepārprotami norādāms, kurš aģitācijas veicējs šo priekšvēlēšanu aģitāciju apmaksājis”.

Līvānu novada dome cer, ka šī situācija tiks likumīgi izvērtēta, lai nepieļautu manipulāciju ar nepatiesiem faktiem.


Написать комментарий