Divu dienu laikā iepriekšējā balsošanā Rēzeknē piedalījās 846 vēlētāji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas pilsoņi var piedalīties iepriekšējā balsošanā pašvaldību vēlēšanās triju dienu laikā – 29., 30. un 31.maijā. Šodien vēlēšanu iecirkņi strādāja no plkst.9:00 līdz 12:00, kas nozīmē, ka šodien balsošana ir beigusies.

Rēzeknes pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Diāna Pirožkina paziņoja portālam Gorod.lv, ka vakar, 29.maijā, iespēju nobalsot iepriekš izmantoja 416 cilvēki, savukārt šodien, 30.maijā, triju stundu laikā nobalsoja 430 vēlētāji. Jāatzīmē, ka Rēzeknē visapmeklētākais bija 246.vēlēšanu iecirknis, kas atrodas Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēkā.

Pēc D.Pirožkinas vārdiem, salīdzinājuma ar pirms 4 gadiem notikušajām vēlēšanām, balsotāju aktivitāte palikusi iepriekšējā līmenī. Komisijas priekšsēdētāja minēja, ka rupji pārkāpumi netika fiksēti, situācija esot bijusi mierīga.

Atgādināsim, ka Rēzeknē darbojas 12 vēlēšanu iecirkņi, kuros pieejama informācija par kandidātu sarakstiem, to programmām un balsošanas kārtību.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar CVK datiem, 2013.gadā sākumā Rēzeknē bija reģistrēti 33 436 iedzīvotāji, no kuriem 25 248 ir balsstiesīgie.


Написать комментарий