Daugavpils novada dome precizēja un atviegloja noteikumus par vienreizēja pabalsta piešķiršanu sakarā ar bērna piedzimšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šī gada 14.martā Daugavpils novada dome apstiprināja noteikumus par pabalsta piešķiršanu sakarā ar bērna piedzimšanu.

Tomēr vakar, 30.maijā, Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika pieņemti grozījumi lēmuma projektā, kuri precizē un atvieglo vienreizēja pabalsta saņemšanas kārtību.

Tādējādi, grozījumi paredz, ka vienam no bērna vecajiem, adoptētājam vai personai, kura ar Bāriņtiesas lēmumu ir iecelta par bērna aizgādni, nav jāiesniedz bērna dzimšanas apliecības kopija vai jāuzrāda oriģināls, jo attiecīgā iestāde šos dokumentus pieprasīs pati.
Tāpat grozījumi precizē lēmuma par pabalsta izmaksāšanu pārsūdzēšanas kārtību – tika nolemts, ka izpilddirektores lēmumu varēs pārsūdzēt Daugavpils novada domē, nevis Administratīvajā rajona tiesā, kā tas bija iepriekš. Savukārt Daugavpils novada domes pieņemto lēmumu varēs pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Atgādināsim, ka pabalsts 50 latu apmērā attiecas uz bērniem, kuri dzimuši pēc 2013.gada 1.janvāra.

Jāatzīmē, ka grozījumi stāsies spēkā pēc to publikācijas Daugavpils novada pašvaldības laikrakstā „Daugavpils Novada Vēstis”.


Написать комментарий