Vēlēšanas aiz muguras, Vjačeslavs Širjakovs atbrīvots no apcietinājuma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 3.jūnijā, pirmajā darba dienā pēc pašvaldību vēlēšanām, Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs tiks atbrīvots no apcietinājuma: lietas izmeklētājs nolēma grozīt drošības līdzekli.

Advokāts Dainis Lūsis apliecināja, ka visi dokumenti esot noformēti, un tuvāko stundu laikā V.Širjakovs tiks atbrīvots no apcietinājuma.

Zīmīgi, ka informācija par nepieciešamo dokumentu noformēšanu parādījās jau piektdien, tomēr nezināmu iemeslu dēļ tie tika noformēti tikai šodien. Tādējādi varētu apgalvot, ka lēmums par V.Širjakova atbrīvošanu ir daļa no pirmsvēlēšanu cīņas, jo gadījumā, ja vicemērs no partijas „Saskaņas centrs” būtu atbrīvots pirms vēlēšanām, to rezultāti būtu savādāki.

Jāatzīmē, ka vicemērs Vjačeslavs Širajkovs bija apcietinājumā laikā, kad tika veidoti un apstiprināti deputātu kandidātu saraksti, kā arī vēlēšanu laikā. Tas, ka V.Širjakovam līdz šim laikam nav izvirzīta apsūdzība, liek aizdomāties par notiekošā patieso iemeslu.

Atgādināsim, ka pēc 1.februārī uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” uzsāktās pārbaudes, ko veica KNAB darbinieki, tika ierosināts kriminālprocess par iespējamo amatpersonas dienesta stāvokļa izmantošanu un kukuļņemšanu. Bija veiktas 26 kratīšanas un apcietinātas 6 personas, tostarp Daugavpils pilsētas pašvaldības 2 amatpersonas. Vēlāk tika paziņots, ka pret līgumu ar firmu „Bategro” KNAB pretenziju nav.

2013.gada 3.februārī ar tiesas lēmumu drošības līdzeklis apcietinājums bija piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai, vēl trim personām bija piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Aprīļa sākumā no apcietinājuma bija atbrīvots krimināllietā figurējošais uzņēmējs Ģints Sorokins, bet 29.maijā – uzņēmējs Jānis Sprinovskis.

Jautājums par to, kādu atbalstu iegūtu V.Širjakovs, piedaloties šajās pašvaldību vēlēšanās, ir neskaidrs. 2011.gadā portāla Gorod.lv rīkotā aptauja (http://www.gorod.lv/opros/view_multi/397#) liecināja, ka neilgu laiku vicemēra amatā darbojošos V.Širjakovu mēra amatā atbalstītu 9% respondentu. Jāatzīmē, ka par Žannu Kulakovu un Vitāliju Azareviču bija attiecīgi 4 un 3% aptaujāto.
 


Написать комментарий