Vēlēšanās Daugavpils novadā reģistrēti tikai 73 nederīgi biļeteni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 3.jūnijā, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus informēja par pašvaldību vēlēšanu gaitu novadā.

Daugavpils novada Vēlēšanu komisijas sekretāre Vita Rūtiņa pastāstīja, ka vietējie vēlētāji esot pietiekami izglītoti cilvēki, tāpēc reģistrēti tikai 73 balsošanas urnā atstāti nederīgi biļeteni.

Pēc viņas vārdiem, 23 vēlēšanu iecirkņos nav saņemtas sūdzības par kādiem pārkāpumiem, iecirkņi esot strādājuši saskaņā ar iepriekš apstiprināto grafiku – no plkst.7:00 līdz 22:00, un gandrīz visu nakti apkopojuši rezultātus. Kā zināms, balsu skaitīšana bijusi caurspīdīga, jo šajās vēlēšanās izmantoja 8 skenēšanas ierīces, kuras ļoti atviegloja novada vēlēšanu komisiju locekļu darbu. Katrs biļetens tika ieskanēts uz lielā ekrāna, un tā dati ievadīti datorā ar īpašas programmas palīdzību.

Tomēr neiztika bez nelieliem kurioziem. Daži vēlētāji zvanīja uz Vēlēšanu komisiju un sūdzējās, ka pēc viņiem neieradās īpašais autobuss, lai aizvestu viņus uz iecirkni.

Bija gadījumi, kad cilvēki pēdējā brīdī mainīja savu lēmumu nobalsot atrašanās vietā: pie viņiem ieradās Vēlēšanu komisijas pārstāvji, bet cilvēki atteicās balsot. Reģistrēti 37 šādi gadījumi.

Gadījās, ja balsošanai atrašanās vietā pieteicies vēlētājs ieradās uz vēlēšanu iecirkni un nebija mājās sarunātajā laikā.
Neskatoties uz nelieliem pārpratumiem, vēlētāju vairākums nobalsoja par pašreizējās novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas „Daugavpils novada partiju” (9 vietas), politisko partiju apvienībai „Saskaņas centrs” ir 4 vietas, „Latgales partijai”- 2, „Zaļo un zemnieku savienībai” – 2 vietas.


Написать комментарий