Aptauja: arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas atvaļinājumu pavadīt Latvijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Salīdzinājumā ar pērno gadu, par 14% palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri atvaļinājumu plāno pavadīt Latvijā, secināts apdrošināšanas kompānijas “Swedbank P&C Insurance” 2013.gada maijā veiktajā aptaujā, kurā iztaujāts 981 Latvijas iedzīvotājs vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

No tiem respondentiem, kas iecerējuši pavadīt laiku tepat Latvijā, gandrīz ceturtā daļa - 24%, vasaras brīvdienās strādās pie mājas labiekārtošanas un dārza iekopšanas, bet 23% iedzīvotāju plāno apmeklēt pašmāju kultūras un izklaides pasākumus. Piektdaļa - 21% - iedzīvotāju baudīs aktīvās atpūtas piedāvājumus Latvijā, bet 16% dosies atpūsties uz lauku mājām.

Aptauja liecina, ka vairāk nekā trešā daļa jeb 34% Latvijas iedzīvotāju vasaras atvaļinājumu plāno pavadīt ārpus Latvijas. No tiem iedzīvotājiem, kas plāno atvaļinājumā doties uz ārzemēm, 10% iecerējuši apciemot draugus vai radiniekus, kuri dzīvo vai strādā ārvalstīs, 8% to pavadīs kādā kūrortā, bet 5% dosies uz kādu no Eiropas metropolēm vai bērniem piemērotā ceļojumā. Savukārt 2% iedzīvotāju plāno doties ekstrēmā ceļojumā, apmeklēt kādu neordināru galamērķi vai pasaules mēroga mākslinieka koncertu.

Aptaujas dati rāda, ka 27% iedzīvotāju pagaidām nav plānu, kā pavadīt vasaras atvaļinājumu, bet 11% par aktivitātēm izlems spontāni, izvēloties "pēdējā brīža piedāvājumus". Savukārt 15% aptaujāto norādīja, ka atvaļinājumu šovasar neplāno.

Kā secināts aptaujā, sievietes vairāk nekā vīrieši šovasar plāno apmeklēt pašmāju kultūras un izklaides pasākumus - 26% sieviešu un 20% vīriešu, kā arī apciemot draugus vai radiniekus, kuri dzīvo vai strādā ārpus Latvijas. To darīt plāno 13% sieviešu un 6% vīriešu. Savukārt vīrieši daudz labprātāk nekā sievietes vasaras atvaļinājumā baudīs aktīvās atpūtas piedāvājumu Latvijā - 25% vīriešu pret 18% sieviešu.


Написать комментарий