Kad zied kastaņi, Daugavpils Mūzikas vidusskolā notiek mācību gada noslēguma koncerts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Mūzikas vidusskolas vadītāja Ilona Sajevska paziņoja portālam Gorod.lv, ka katra mācību gada beigās vidusskolā notiek koncerts „Kad kastaņi zied”.

Tieši maijā, kad zied kastaņi, Daugavpils Mūzikas vidusskola piedāvā klausītājiem savus labākos sasniegumus.
Noslēguma koncertā piedalījās gan kolektīvi, gan solisti. Bija piedāvāta muzikālo žanru plaša palete – ne tikai tradicionālie vokālie un instrumentālie skaņdarbi, bet arī jaunie.

Koncerta sākumā izskanēja uvertīra no V.A.Mocarta „Teātra direktora”. I.Sajevksa atzīmēja, ka kamerorķestris A.Broka vadībā precīzi attēloja skaņdarba stilistisko vieglumu un daiļumu.

„Koncerta viegls un vērienīgs sākums lika atcerēties, ka iepriekš mūsu pilsētā darbojās muzikāli dramatiskais teātris. Patlaban pilsētā ir pietiekami daudz radošo cilvēku, kuri varētu atjaunot šo tradīciju. Zīmīgi, ka svarīga loma šajā „restaurācijā” ir Mūzikas vidusskolas mūziķiem”, atzīmēja Mūzikas vidusskolas vadītāja.

Pēc tam divus solo no Mocarta jaunrades izpildīja jaunie mākslinieki – O.Vrešča (solo) un O.Vrešča kopā ar M.Krilovu. O.Vrešča izpildīja Gercas kundzes āriju no „Teātra direktora”. Savukārt duets ar M.Krilovu pārnesa skatītājus uz idillisku pasauli. 

Koncertā uzstājās arī Mūzikas vidusskolas jauktais koris un akordeonistu orķestris. Jauktais koris uzstājās koru diriģentu nodaļas absolventu V.Selickas un O.Vreščas vadībā, izpildot latviešu kora dziesmu labākos paraugus (A. Kalniņš «Staburags un Saules meitiņa», A. Kuprisas tautasdziesmas apdares «Ģērbies, saule sudrabota»).

Akordeonistu orķestri arī vadīja absolventi – M.Adijāne un J.Piskunovs. Pēc I.Sajevskas vārdiem, koncertā tika atskaņots „ļoti dažāds” Mocarts – ne tikai kamerorķestra, bet arī akordeonistu orķestra izpildījumā. J.Piskunovs piedāvāja K.Noaka skaņdarba „Svinīgais rūķu gājiens” savu aranžēju.

Savukārt koncerta otrajā daļā uzstājās solisti. J.Sļesareva izpildīja P.Čaikovska miniatūru „Maijs” no cikla „Gadalaiki”. Gaišo, priecīgo maiju nomainīja skumjas un pārdomas. V.Mickeviča izpildīja āriju no O.Taktakišvili sonātes, kas atšķīrās ar harmonisko valodu.
Pēc tam koncertā uzstājās trio – A.Zubova, D.Zubkovska un A.Zubovs, kas piedāvāja klausītājiem muzikālo mīklu, bērnu dziesmiņas izpildījumu.

Pavasarīgu kolorītu koncertam piešķīra V.Tolstika, kura izpildīja K.Delenkruā „Pirms pastaigas”. I.Sajevska nosauca šo izpildījumu par daudzkrāsainu, vieglu un ļoti izteiksmīgu.

Divas Volfganda Dārziņa prelūdijas izpildīja V.Trofimova. Mūžīgās tēmas var tikt dažādi pasniegtas, bet to būtība vienmēr esot saprotama.

Koncerta noslēgumā skatītājiem piedāvāja skaņdarbus no mūsdienu mūzikas – A.Broka „Pako”, kuru izpildīja T.Černaja un I.Kļimoviča. Uzstājās arī apvienotais koris, kuram akompanēja vidusskolas kamerorķestris A.Broka vadībā. Skaņdarbi aicināja klausītājus priecāties par pavasari, sauli un ziedošiem kastaņiem.


Написать комментарий