L.Jankovska: Esmu pārsteigta par vietējās Vēlēšanu komisijas necilvēcīgu pieeju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līvija Jankovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas Vēlēšanu komisija noraidīja „Mūsu partijas” lūgumu iepazīties ar dokumentiem, lai tiktu skaidrībā ar situāciju, kas ir saistīta ar iedzīvotāju sūdzībām un to, ka 5% barjeras pārvarēšanai partijai pietrūka 2 balsu.

Atgādināsim, ka L.Jankovska ziņoja, ka pie viņas esot griezušies cilvēki, kuri nevarēja nobalsot, jo kāds viņu vietā jau bija parakstījies par biļetenu saņemšanu. Vēlāk klājā nāca informācija, ka no novērotājiem saņemtie dati liecina par lielu neprofesionālismu kādā vēlēšanu iecirknī, kurā daudzi biļeteni tika nepamatoti atzīti par nederīgiem. 

L.Jankovska paziņoja, ka vakar Daugavpils pilsētas Vēlēšanu komisija strādāja līdz 11 vakara, šodien strādā no plkst.7:00. Neskatoties uz augstākminēto, partijai līdz šim laikam netika atļauts iepazīties ar balsošanas dokumentu oriģināliem, sākotnēji komisijas locekļi teica, ka pieteikums par papildinformācijas pieprasīšanu esot sastādīts pareizi, tagad komisijas atteikuma pamatā ir pieprasījuma nepareizā noformēšana.

„Esmu pārsteigta, jo Daugavpils pilsētas Vēlēšanu komisijas rīcība ir formāla un necilvēcīga. Gatavojam dokumentus, lai grieztos Centrālajā vēlēšanu komisijā, jo patlaban runa var būt par 10 balsīm. Laika nav daudz, tikai vakar vakarā sākām sadarboties ar vietējo Vēlēšanu komisiju. Acīmredzot ar balsošanu saistītā dokumentācija nav kārtībā, it īpaši tas attiecas uz vienu vēlēšanu iecirkni. Nevaram rīkoties ātri, jo mums nedod iepazīties ar dokumentu oriģināliem, tomēr turpināsim strādāt, lai tiktu skaidrībā ar situāciju”, paziņoja L.Jankovska.
 


Написать комментарий