A.Bartaševičs: Rēzekni gaida lielas pārmaiņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās pašreizējā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja partija saņēma 48,34% atbalstu. Tādējādi 8 no 13 vietas ieņems politisko partiju apvienības „Saskaņas centrs” deputāti.

Aleksandrs Bartaševičs pastāstīja portālam Gorod.lv par vēlēšanu rezultātiem un nākotnes plāniem.

„Protams, esam apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem. Esam apmierināti, nevis gandarīti, jo varējām sasniegt arī vairāk, ja nebūtu negodīgo kampaņu, kuras notika mēnesi pirms vēlēšanām”, paziņoja A.Bartaševičs.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka tik „klāju melu” Rēzeknē vēl nekad nav bijis: „Pret mums bija noskaņotas divas radiostacijas, tika laista klājā tušonka, mani sauca par korumpēto zagli, vārdu sakot, meliem nebija robežu”.

Tomēr partija uzvarēja ar pietiekami lielu pārsvaru, jo otrajā vietā ierindojusies partijai bija 15,92% balsu, ko A.Bartaševičs komentēja sekojoši: „Rēzeknes vēlētāji apliecināja, ka ir nobrieduši, ka uztver informāciju kritiski, ka mīl savu pilsētu”.

Savukārt vēlētāju vairākuma izvēle, pēc A.Bartaševiča vārdiem, liecina, ka pilsētas vadība spējusi parādīt, kā jāstrādā – četru gadu laikā izdevies attīstīties, tomēr pie tā viņi neplāno apstāties.

Domes priekšsēdētājs atcerējās 2009.gadu, kad pilsētā bija daudz neskaidrību, situācija bija nestabila, bet tagad līderiem ir vieglāk, jo ir priekšstats par naudas plūsmu tuvāko četru vai septiņu gadu laikā, tādēļ var konstruktīvi plānot pilsētas budžetu.

„Rēzekni gaida lielas pārmaiņas, lielākas, nekā iepriekšējos četros gados – tā kļūs par industriālo un kultūras centru, pieaugs tūristu skaits. Tomēr pašvaldības galvenais uzdevums būs darba vietu radīšana un industrializācija”, dalījās A.Bartaševičs.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs pateicās visiem vēlētājiem, kuri atbalsta savas pilsētas attīstību un izteica cerību, ka pašvaldība nepievils pilsētnieku uzticību.


Написать комментарий