V.Kezika: Vēlētāju zema aktivitāte izskaidrojama ar pasivitāti lēmumu pieņemšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 3.jūnijā, Daugavpils novada domē notikušās preses konferences gaitā Domes izpilddirektore Vanda Kezika atzīmēja, ka 7 jaunie deputāti esot ideāls variants: Domē jau ir pieredzējušie profesionāļi un viņiem pievienosies jaunie deputāti.

Pēc V.Kezikas vārdiem, novada domē iedzīvotāju intereses pārstāvēs tikai četras daiļā dzimuma pārstāves – dažādu partiju kandidātes. Tiek plānots, ka 30.jūnijā deputāti piedalīsies sēdē vecajā sastāvā, kaut arī jauns sastāvs tiks apstiprināts līdz 20.datumam.

„Vēlēšanās sasniegtais rezultāts uzliek lielu atbildību, jo nevarēsim teikt, ka mums nebija iespējas labi apdomāt kāda lēmuma pieņemšanu.

Nākotnē raugāmies ar cerību un optimismu. Ceru, ka jaunais sasaukums, tāpat kā iepriekšējais, varēs izlemt visus jautājumus, nesadaloties koalīcijā un opozīcijā, mainīt to, kas būs tā spēkos”, uzskata viņa.

V.Kezika uzskata, ka viens no vēlētāju zemās aktivitātes iemesliem esot tas, ka daudzi uz ārzemēm devušies iedzīvotāji neatsauca ziņas par iepriekš deklarēto dzīvesvietu.

„Otrkārt, daudzi cilvēki ir pasīvi, kad tas attiecas uz nopietnu lēmumu pieņemšanu. Tikai senioriem un jauniešiem ir aktīva dzīves pozīcija, bet vidējā vecuma cilvēki nevēlas uzņemties atbildību.

Tāpat daļa pilsoņu neieradās uz vēlēšanu iecirkņiem lauksaimniecības darbu dēļ, kaut arī, manuprāt, tas nav nopietns iemesls, lai neizteiktu savu viedokli”, paskaidroja novada domes izpilddirektore.


Написать комментарий