7 Eiropas valstu jaunatnes lietu speciālisti tiekas Daugavpils novadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Projekta „EmploYouth” par sadarbības tīkla izveidi ar mērķi mazināt bezdarba problēmu jauniešu vidū ietvaros no 3. līdz 6.jūnijam Daugavpils novadā notiek otrais pasākums, kurā ieradušies visu projektā iesaistīto valstu – Vācijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Austrijas, Horvātijas un Latvijas pārstāvji.

Daugavpils novada domes projektu koordinatore Daina Kriviņa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka no 2013.gada 4. līdz 7.martam Vācijā notika pirmais pasākums projekta ietvaros, kurā piedalījās 8 jaunatnes lietu speciālisti no Latgales. To vidū bija arī Daugavpils novada Attīstības departamenta pārstāvji.

D.Kriviņa atzīmēja, ka projekta ietvaros tā dalībnieki apspriedīs katra reģiona problēmas sociālajā jomā, darba tirgū, izglītībā utt. Vēlāk paredzētas diskusijas, darbs grupās, dažādu piemēru apspriešana, problēmu risināšanas variantu apspriešana. Tiks izstrādāts metodiskais materiāls ar apkopotajiem pozitīvajiem jauniešu bezdarba risināšanas piemēriem. Īpaši noderīga varētu būt projekta praktiskā daļa.

Šodien, 4.jūnijā, 29 Daugavpils pilsētas un novada, Krāslavas, Līvānu, Rēzeknes, Špoģu un Biķernieku pārstāvji – jaunatnes lietu speciālisti, projektu koordinatori, skolu direktori, tūrisma speciālisti, projektu menedžeri, NVO pārstāvji, biznesa inkubatoru pārstāvji – dienas laikā apspriedīs Eiropas stratēģiju līdz 2020.gadam, jauniešu integrāciju darba tirgū, sociālajā dzīvē, ņemot vērā Viļānu, Līvānu un Daugavpils dažādu NVO piemērus. Bet dienas otrajā pusē delegācija no Zviedrijas iepazīstinās visus klātesošos ar saviem pētījumiem, kam sekos darbs grupās.

Projekta ietvaros 50 speciālisti tiks iepazīstināti ar noderīgu informāciju, kas tiks ņemta vērā viņu darbā.



Написать комментарий