CVK priekšsēdētājs ieradās Daugavpilī, lai palīdzētu tikt skaidrībā ar vēlēšanu rezultātiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 4.jūnijā, Daugavpilī ar darba vizīti ieradies Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, kuru uzaicināja palīdzēt tikt skaidrībā ar sūdzībām par vēlēšanu iecirkņu pārstāvju darbu.

Līdz tikšanās beigām A.Cimdars atteicās sniegt komentārus, atzīmējot, ka iesniegumu izskatīšanas process varētu aizņemt daudz laika. Ja sūdzības tiks atzītas par pamatotām, CVK varētu izlemt pārskaitīt balsis konkrētajā vēlēšanu iecirknī, par kura darbu saņemtas sūdzības.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs 4.jūnijā no rīta sarunājoties ar portāla Gorod.lv korespondenti nevarēja nosaukt saņemto sūdzību precīzu skaitu, neprecizēja par nederīgiem atzīto biļetenu skaitu un nepaskaidroja, kā notiks balsu skaitīšana, ja izrādīsies, ka vēl viena partija iekļūst Domē.

Atgādināsim, ka Līvija Jankovska (apvienotais saraksts „Mūsu partija”/Reformu partija) uzrakstījusi iesniegumu Daugavpils pilsētas Vēlēšanu komisijai ar lūgumu pārbaudīt atsevišķu vēlēšanu iecirkņu darbu, kuros, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, bija pieļauti pārkāpumi, kā rezultātā cilvēki nevarēja nobalsot, kā rezultātā apvienībai pietrūka vienas procenta simtdaļas jeb 2 balsu, lai pārvarētu 5% barjeru.

Savukārt Žanna Kulakova, komentējot vietējās Vēlēšanu komisijas darbu, atzīmēja, ka vēlēšanu sistēma šajā gadījumā esot pierādījusi, ka tā ir nepilnīga. Izrādījās, ka nebija ieskanēti pēc Vēlēšanu komisijas domām nederīgie biļeteni, tādēļ lēmums par biļetenu nederīgumu tika pieņemts cilvēciska faktora ietekmē. Ž.Kulakova atzīmēja, ka pilsētas vēlēšanu komisiju sastāvs netiek mainīts ap 20 gadiem, to vidū esot saraksta politisko oponentu cilvēki, tādēļ, viņasprāt, varēja notikt balsu sagrozīšana.

A.Cimdara palīdze Kristīne Bērziņa solīja sazināties ar portālu Gorod.lv, kad būs zināms par A.Cimdara vizītes gaitā pieņemtajiem lēmumiem.
 


Написать комментарий