Daugavpilī atklāja rakstniekam Leonīdam Dobičinam veltītu memoriālo plāksni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 4.jūnijā, Slāvu kultūras dienu ietvaros Varšavas ielā pie Krievu nama svinīgi atklāja mūsu novadniekam rakstniekam Leonīdam Dobičinam veltītu memoriālo plāksni.

Krievu kultūras centra vadītājas vietnieks Jurijs Jermakovs atzīmēja, ka memoriālā plāksne tiek veltīta izcilā rakstnieka piemiņai, kurš ir dzimis un pavadījis jaunību Daugavpilī, viņa māja atradās Varšavas ielā. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Daugavpils nozīmīgie cilvēki – sabiedrības, Daugavpils universitātes, garīdzniecības pārstāvji, diplomāti.

Klātesošos uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura minēja, ka šodien pilsēta svin divus svētkus – memoriālās plāksnes atklāšanu un pilsētas 738.dzimšanas dienu. Domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka Daugavpils var lepoties ar vairākiem slaveniem cilvēkiem. Tāpat Ž.Kulakova pateicās Krievu namam un tā vadītājai Geroidai Bogdanovai, norādot, ka Krievu nams bieži vien pārsteidz ar savu aktivitāšu daudzveidību.

Pēc uzrunas Domes priekšsēdētāja un Krievu kultūras centra vadītāja atklāja memoriālo plāksni, kuru iesvētīja Daugavpils apriņķa virspriesteris tēvs Georgijs.

Savukārt Krievijas Federācijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs pievienojās Žannas Kulakovas vārdiem, atzīmējot, ka īpaši svarīgi, ka šī pieminekļa tapšanā savu ieguldījumu deva arī pilsētnieki.

Pasākumā piedalījās arī Daugavpils universitātes Rusistikas un slāvistikas katedras vadītāja, filoloģijas doktore Anna Stankeviča, kura savā uzrunā atzīmēja, ka memoriālās plāksnes atklāšana esot tikai pirmais solis, par L.Dobičinu jārunā daudz vairāk, neskatoties uz to, ka rakstniekam jau uzstādīts piemineklis, regulāri notiek „Dobičina lasījumi”, izstādes u.c.

Atklāšanas ceremonijā noslēgumā uzstājās folkloras ansamblis „Slavjanka” Jevgēnijas Panovas vadībā.



Написать комментарий