Daugavpils fotožurnālistu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsu pilsētā ir daudz talantīgu un radošo cilvēku, kuri lieliski dejo, dzied, ir dažādu arodu pratēji, sasniedz labus panākumus sportā, lieliski fotografē.

Otrdien, 4.jūnijā, Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) abonementā notika fotožurnālistu Jeļenas Ivancovas un Jurija Dunaiska fotoizstādes „Ceļā uz Dziesmusvētkiem” atklāšana.

Fotožurnālisti pastāstīja portālam Gorod.lv, ka kopīgās izstādes rīkošanas ideja radās pagājušajā gadā, sākotnēji tas tika izteikts kā joks. Tomēr fotomateriāla par radošo kolektīvu koncertiem bija tik daudz, ka, uzzinot, ka Vispārējos Dziesmu un deju svētkos Daugavpili pārstāvēs teju 800 cilvēki, jautājums par izstādes rīkošanu tika izlemts. Sagatavošanas process bijis viegls un ātrs, iespējams, tādēļ izstāde ir tik koša un rada svētku noskaņojumu.

LCB vadītāja Jeļena Šapkova atzīmēja, ka šādu izstāžu ietvaros mākslinieki parasti piedāvā oriģinālu skatījumu uz kādu notikumu, bet Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pateicās par mīlestību pret kultūru un Daugavpili.

Izstādē apskatāmi 47 darbi, kuros attēloti dejotāji, dziedātāji, diriģenti, dažādu svētku un koncertu dalībnieki. Fotogrāfijas ir ļoti košas, pozitīvas, smaidu un patieso emociju pilnas, atspoguļo svētku noskaņojumu, uzstāšanās neaizmirstamus brīžus. Izstādes noskaņojums saskan ar Pilsētas svētku pasākumu noskaņojumu, kuru ietvaros pilsētā sākās pirmie koncerti.

Pēc Jeļenas Ivancovas vārdiem, viņai šodien esot dubultsvētki – izstādes atklāšana un darba reģionālajā avīzē 5 gadu jubileja. Viņas 25 darbu vidū spilgtākās fotogrāfijas attēlo diriģentu J.Ustinskovu šī gada festivālā „Sudraba zvani”, folklora kolektīva „Svātra” uzstāšanos Vitebskā.

Tā ir pirmā Jeļenas kopīgā izstāde, savukārt Jurijs Dunaiskis pirms pāris gadiem rīkojis kopīgo izstādi ar Andreju Vašķeviču, vēlāk – ar Sergeju Kuzņecovu.
Tādēļ visi interesenti tiek aicināti apmeklēt izstādi „Ceļā uz Dziesmusvētkiem”, kura Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 2.jūlijam.



Написать комментарий