Ž.Kulakova: Acīmredzot arī pašvaldībai pirms vēlēšanām bija jābūt nedaudz agresīvākai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot portālam Gorod.lv pašvaldību vēlēšanu rezultātus, pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka šī priekšvēlēšanu kampaņa bija unikāla: 9 no 11 deputātu kandidātu sarakstiem savās PR kampaņās izmantoja vispieejamāko paņēmienu – pašreizējās Domes vadības nomelnošanu.

„Tas ir ļoti vienkārši, nevajadzēja piedāvāt savu pozīciju par pilsētas attīstības iespējām, bija tikai jāizsaka pārmetumi esošajai varai. Rezultātā tika ietekmēta cilvēku psiholoģija, jo negatīvam tiek pievērsts vairāk uzmanības, nekā pozitīviem momentiem.

Mēs no savas puses nebijām pietiekami aktīvi, jo pieņēmām, ka Daugavpils pilsētas iedzīvotāji nevar nepamanīt pilsētas attīstību un darbu, kas paveikts divu gadu laikā. Acīmredzot arī pašvaldībai pirms vēlēšanām bija jābūt nedaudz agresīvākai. Iespējams, mūsu atbalstītāji nepiedalījās vēlēšanās, jo bija noguruši no „netīras” priekšvēlēšanu aģitācijas. Neviens no deputātu kandidātiem neaicināja potenciālos vēlētājus nākt uz vēlēšanām, lai kopīgiem spēkiem izlemtu pilsētas likteni un izvēlētos kandidātus, kuriem patiešām rūp iedzīvotāju intereses.

Priekšvēlēšanu kampaņa bija spēcīga un aktīva, pretendenti pārspēja sevi pašreizējās varas atmaskošanā, bija iztērēta liela nauda, piesaistīti dažādi plašsaziņas līdzekļi – sākot ar internetu un beidzot ar dažādiem izdevumiem un skrejlapām. Jāatzīst, ka kandidāti savus izdevumus attaisnoja ar uzviju.

Tomēr, pajautājot cilvēkiem katras partijas programmas vismaz divus pamatpunktus, diez vai kāds tos nosauks. Kandidāti sacentās savā starpā, kas labāk nomelnos pašreizējo Domi, izdomās kādu atmaskošanu un paziņos to cilvēkiem.

Šajā ziņā visus pārējos pārspēja „Alternatīva”, kura solīja apkures tarifa samazināšanu par 50%, atkritumu apsaimniekošanas tarifa samazināšanu par 30%, aptieku tīkla nodošanu pašvaldībai. Partijas līderim, kurš nodarbojas ar biznesu, būtu jāzina, ka pēdējais solījums nozīmētu uzņēmējdarbības iznīcināšanu. Kā arī tas ir likumpārkāpums, jo Domei ir aizliegts nodarboties ar komercdarbību.
Labāk Domes nomelnošanas kampaņai iztērētos līdzekļus izmantotu citādi, piemēram, ziedotu bērnu deju kolektīviem, jauniešu sabiedriskajām organizācijām vai sportistiem.

Toties cilvēkiem bija iespēja pārliecināties, ka izteikums „politika – netīra lieta” ir patiess”, uzskata Žanna Kulakova.


Написать комментарий