V.Kezika: Tikšanās ar iedzīvotājiem izskanējušie divi pamatlūgumi ir izpildīti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domē notikušās pēdējās preses konferences laikā novada domes izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka divi vasaras aktuālākie jautājumi esot veiksmīgi atrisināti, ņemot vērā novada iedzīvotāju ierosinājumus.

Runa ir par diviem jautājumiem – jauniešu nodarbinātību vasaras laikā un vasaras nometņu rīkošana.

„Sākumā raizējāmies, ka nespēsim nodrošināt visus interesentus ar darbu vasaras laikā. Otrā problēma radās, kad kļuva skaidrs, ka piedāvāto darba vietu skaits ir visai liels. Par laimi, viss beidzās labi”, dalījās V.Kezika.

Kā zināms, Daugavpils novada dome šogad pirmo reizi vasaras jauniešu nodarbinātības programmai iedalījusi 10 tūkst. latu, kā rezultātā pirms dažām dienām daļa no 110 jauniešiem, kuri tiks nodarbināti šovasar, uzsāka darba gaitas.
Jāatzīmē, ka izpilddirektore nosauca minēto lēmumu par pašvaldības dāsnumu, tas, vai programma tiks īstenota arī nākamgad, būs zināms pēc šī gada rezultātiem.

Savukārt otrais novada iedzīvotāju ierosinājums, kuru vadība ņēma vērā, ir vasaras nometņu rīkošana. Atgādināsim, ka ar mērķi atbalstīt jauniešu pasākumu un nometņu rīkošanu, kuros tiek izmantotas neformālās izglītības metodes, Daugavpils novada dome pirmo reizi izsludināja projektu konkursu par vasaras nometņu rīkošanu. Rezultātā šovasar novadā tiks rīkotas 5 vasaras nometnes, kuras darbosies Naujenes pamatskolā, Kalupes pagasta pārvaldē, Tabores pamatskolā, biedrībā „Silenes stariņi”, Birznieku pamatskolā.


Написать комментарий