Apkopoti SKDS aptaujas rezultāti

foto: viasat.lv
foto: viasat.lv

Februārī un martā, pēc Rēzeknes pilsētas domes pasūtījuma, sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica Rēzeknes iedzīvotāju aptauju, kurā tika noskaidroti rēzekniešu uzskati par dažādiem pilsētas dzīves jautājumiem, tajā skaitā par Rēzeknes pilsētas domes darbu, situāciju komunālo pakalpojumu jomā, un attieksme pret dzīvi Rēzeknē, ziņo pilsētas portāls.

Izlases veidā pētījumā piedalījās 501 Rēzeknes pastāvīgais iedzīvotājs.

Visatzinīgāk iedzīvotāji novērtēja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča darbību (64% respondentu to vērtē „ļoti pozitīvi” un „drīzāk pozitīvi”), gandrīz puse (48%) atzinīgi novērtēja arī deputāta Gunāra Spradzenko darbību. Rēzeknes pilsētas domes darbību kopumā pozitīvi novērtējuši 57% no aptaujātajiem iedzīvotājiem, visatzinīgāk novērtētās Domes darbības jomas ir ūdenssaimniecības pakalpojumi, apgaismojums un pilsētas attīstības veicināšana. Visbiežāk kā pilsētas labiekārtošanā risināmās problēmas rēzeknieši atzīmējuši ietvju remontu.

Kā Rēzeknes domes labākie darbi norādīta pilsētas labiekārtošana (73%) un būvniecība pilsētā (51%), sliktākie – apkures problēmas (32%).
Ar visiem aptaujas rezultātiem var iepazīties Rēzeknes pilsētas mājas lapā www.rezekne.lv


Написать комментарий