Daugavpilī izveidots jauns hokeja klubs: Dome ir tā sastāvā

foto: avangard-altai.ru
foto: avangard-altai.ru

6.jūnijā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdes gaitā tika atbalstīts lēmumus par pašvaldības izstāšanos no sabiedriskās organizācijas “Daugavpils pilsētas hokeja klubs” un lēmums par dalību nesen izveidotajā sabiedriskajā organizācijā “Daugavpils hokejs”.

Ledus halles administratīvā direktore Leonora Kokiņa paskaidroja deputātiem, ka viņu izskatīšanai lēmums par izstāšanos no sabiedriskās organizācijas tika piedāvāts sakarā ar to, ka organizācijas mērķi netika sasniegti, tā nepiedalās Latvijas augstākajā līgā un pilsētas čempionātā, tādēļ “Daugavpils pilsētas hokeja klubs” tika izslēgts no Latvijas hokeja federācijas un zaudēja sabiedriskās organizācijas statusu.

L.Kokiņa paskaidroja, ka dalība jaunajā sabiedriskajā organizācijā tika piedāvāta, jo šogad Daugavpils Bērnu un jauniešu sporta skolā trenēsies U-18 grupa, tādēļ sportisti varēs turpināt spēlēt hokeju: šī grupa veidos pilsētas komandas pamatsastāvu.

Ledus halles administratīvā direktore paziņoja, ka jaunās sabiedriskās organizācijas vadītājs Genādijs Rjazancevs arī iepriekš atbalstījis hokejistus un sola atbalstīt strādājošos hokejistus, daudzi no kuriem strādā SIA „LDZ ritošā sastāva serviss”. Jaunā kluba vadība uzskata, ka 2013.-2014.g. sezonā pieteiks komandu dalībai Augstākajā līgā un pilsētas čempionātā, tādēļ cer uz Domes atbalstu.

Savukārt deputāts Ivars Škiņčs, kurš pagājušajā gadā bija deleģēts pārstāvēt Domes intereses hokeja klubā, to darīs arī šogad. Viņš paziņoja portālam Gorod.lv, ka jaunais hokeja klubs piedalīsies Latvijas čempionātā, komandā būs daudz sporta skolu audzēkņu.

„Iepriekšējā kluba koncepcija bija saistīta ar leģionāru piesaisti. Jaunā kluba vadības uzdevums ir mūsu sporta skolas audzēkņu iesaiste kluba darbībā. Tajā spēlēs mūsu jaunieši, nav šaubu, ka viss izdosies. Pirmā sezona būs grūta, bet, ja mēs neko nedarīsim, jaunieši brauks prom”, atzīmēja I.Škiņčs, piebilstot, ka no pilsētas budžeta tiks iedalīti 15 tūkstoši latu dalībai sporta nometnē, kurā komanda gatavosies Latvijas čempionātam.
 


Написать комментарий