Daugavpils pilsētas budžets palielināts par 1,9 miljoniem latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.jūnijā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas kārtējās sēdes gaitā deputāti atbalstīja lēmumu par pašvaldības šī gada budžeta koriģēšanu – tā palielināšanu.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka šogad tie ir pirmie grozījumi budžetā, to būtība ir pašvaldības kopējā budžeta palielināšana par 1,9 miljoniem latu un papildfinansējuma piešķiršana pašvaldības iestādēm.

E.Upeniece paskaidroja, ka budžets ir palielināts sakarā ar veiksmīgu iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanu (summa palielināta par 491 tūkst. latu), no Finanšu izlīdzināšanas fonda saņemtajiem papildlīdzekļiem (27 tūkst. lati), nedaudz vairāk par miljonu latu saņemts no valsts Ziemeļu rūpniecības zonas attīstības projektu īstenošanai.

Tādējādi nedaudz vairāk nekā pusmiljons latu tiks sadalīts iestādēm. Papildlīdzekļi tiks iedalīti Komunālās saimniecības pārvaldei autoceļu, kapu un bērnu rotaļu laukumu uzturēšanai. 152 tūkst. latu tiks piešķirti skolu un bērnudārzu remontam. Šogad arvien pieprasītāka kļūst energoefektivitātes paaugstināšanas programma, tādēļ tās turpināšanai iedalīs papildlīdzekļus 121 tūkst. latu apmērā, pateicoties kuriem darbi tiks veikti vēl 3 mājās. Papildlīdzekļi iedalīti arī dažām kultūras iestādēm un Sporta pārvaldei.

Finanšu komitejas deputāti atbalstīja grozījumus, tomēr galīgo lēmumu pieņems Domes deputāti sēdē, kas notiks 13.jūnijā.


Написать комментарий