Valsts augstākās amatpersonas izsaka līdzjūtību Gruzijai saistībā ar kareivju nāvi Afganistānā

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš, kā arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši līdzjūtību Gruzijai saistībā ar sešu šīs valsts karavīru nāvi Afganistānā.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta Preses dienestā, Bērziņš nosūtījis līdzjūtības vēstuli Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili, kurā savā un visas Latvijas tautas vārdā pauž visdziļāko līdzjūtību Gruzijas tautai, zaudējot savus karavīrus sprādzienā Helmandas provincē Afganistānā.

Prezidents uzsver, ka Latvija domās ir kopā arī ar tiem, kuri zaudējuši ģimenes locekļus, draugus un dienesta biedrus. Valsts prezidents arī novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos sprādzienā ievainotajiem.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Gruzijas premjerministram Bidzinam Ivanišvili un ārlietu ministrei Maijai Pandžikidze, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo karavīru ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

ĀM ziņo, ka 6.jūnijā Helmandas provincē Afganistā noticis uzbrukums Gruzijas militārajai bāzei, kura rezultātā gājuši bojā seši karavīri, savukārt deviņi guvuši ievainojumus.


Написать комментарий