Jaunieši uzsākuši vasaras darba gaitas Rēzeknes uzņēmumos, iestādēs, organizācijās

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” šī gada pavasarī izsludināja konkursu Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēniem no 16 gadiem par līdzfinansējuma piešķiršanu karjeras un vasaras nodarbinātības projektiem, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Konkurss tika izsludināts ar mērķi atbalstīt jauniešu nodarbinātību vasaras periodā, veicināt jauniešu karjeras attīstību Rēzeknes pilsētā, sekmēt jauniešu konkurētspēju vietējā darba tirgū.

Savukārt darba devēji tika aicināti piedāvāt vasaras darba vakances vidusskolēniem. Aicinājumam atsaucās 21 darba devējs.
Konkursam pieteicās 82 vidusskolēni, kuri iesniedza CV un savas motivācijas vēstules, kur pamatoja, kādā jomā vēlētos strādāt un kādas karjeras iespējas un profesionālo izaugsmi viņš/viņa saskata izvēlētajā jomā Rēzeknes pašvaldībā.

Konkursa komisija izvērtēja visu pretendentu iesniegumus un visus jauniešus kā pretendentus sagrupēja pa jomām un darba devējiem, kuri pieteikuši savas vakances. Savukārt, darba devējiem komisija konkursa budžeta ietvaros apstiprināja 35 darba vakances. Viena vakance atbilst 30 darba dienām un katrs darba devējs varēja izlemt, vai pieņemt darbā uz visu periodu vienu jaunieti vai vairākus. Lielākā daļa darba devēju izvēlējās uz vienu vakanci pieņemt darbā divus jauniešus, tādējādi dodot iespēju vairākiem jauniešiem izmantot vasaras nodarbinātības programmu un iegūt pirmo darba pieredzi.

Katram darba devējam tika nosūtīti pretendentu dokumenti un darba devēji aicināja jauniešus uz tikšanos un darba intervijām.
Rezultātā šajā vasarā nodarbinātības programmā piedalīsies 44 jaunieši, kuri strādās laikā no 1. jūnija līdz 31. augustam, līdz 6 stundām dienā, līdz 30 darba dienām.

Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” šobrīd slēdz sadarbības līgumus ar visiem darba devējiem, jo ar pašvaldības finansiālo atbalstu darba devējiem tiks kompensēti jauniešu darba samaksai iztērētie līdzekļi. Darba devēju pienākums ir noslēgt ar katru jaunieti darba līgumu, ievērojot attiecīgo likumdošanu un visus normatīvajos aktos noteiktos bērnu un pusaudžu nodarbināšanas ierobežojumus, kā arī pēc paveiktā darba izmaksāt jaunietim darba algu.

Jauniešu vecākiem/aizbildņiem, savukārt, arī ir jāparaksta sadarbības apliecinājums par to, ka meita/dēls vai aizbildināmais (-ā) piedalās jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības programmā un tiek pieņemts darbā pie darba devēja, atbilstoši Darba likuma nosacījumiem.

Darba devēji ir tūrisma, kultūras, uzņēmējdarbības, sociālo pakalpojumu, pedagoģijas, neformālās izglītības, tehnoloģiju, dizaina, farmācijas, ēdināšanas pakalpojumu iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Vasaras nodarbinātības programmā savas vakances jauniešiem piedāvāja SIA „Zeize”, SIA „Lana”, SIA "LaPizza", SIA "Lekon" kafejnīca "Rositten", SIA "Vlakon", SIA "MS-IDI", SIA „KLAS O”, viesu nams „Zaļā sala”, zirgu sēta "UNTUMI”, SIA „MO Innovation”, IU „AB1” mākslas salons – Muols, SIA "Austrumlatvijas koncertzāle", Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūra "Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs" (tai skaitā Rēzeknes centrālā bibliotēka, tūrisma informācijas centrs, Latgales kultūrvēstures muzejs), pašvaldību kopīgā iestāde „Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvalde”, Rēzeknes pilsētas domes pārvalde "Sociālais dienests", Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”, Jauniešu atvērtais centrs „JACis”, Jaunatnes iniciatīvu centrs „Draugu centrs”, Latvijas neredzīgo biedrības Rēzeknes TO, Rēzeknes 3. vidusskolas nometne „Riņķa deja”.

Piedāvātās vakances ir - moderno tehnoloģiju darbnīcas speciālista asistenti, lietveža palīgi, gidi, sociālā rehabilitatora palīgi, konditora palīgi, pārdevēja palīgi, tūrisma informācijas centra konsultanti, bibliotekāra palīgi, sporta trenera palīgs, viesmīļi, projekta vadītāja palīgs, operatora palīgs, konsultanti aptiekā, datortehniķa palīgs, nometnes vadītāja palīgi, skolotāja palīgi, producenta asistenti, tehniskie asistenti, jaunatnes darbinieka palīgi, datordizaineris, programmētājs, muzejpedagoga palīgs.

Ir svarīgi veicināt jauniešu aktīvu dalību savas karjeras veidošanā un izaugsmē Rēzeknes pilsētā, kā arī nodrošināt jauniešiem iespēju lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku. Tā ir iespēja jauniešiem saredzēt karjeras un nodarbinātības iespējas dzimtajā pilsētā, izpētīt konkrēto profesionālo jomu un stiprināt savu pārliecību par studijām konkrētajā nozarē vai arī tieši otrādi, saprast, ka šī joma un darba sfēra neatbilst iepriekšējiem priekšstatiem un laicīgi pētīt citas karjeras iespējas.

Paldies visiem uzņēmējiem, iestādēm, organizācijām, kuras piedāvāja savas darba vakances jauniešiem.


Написать комментарий