Daugavpils reģionālās slimnīcas mobilais mammogrāfs turpinās izbraukumus arī 2013. gada jūnijā un jūlijā

foto: zhenskoezdorovje.ru
foto: zhenskoezdorovje.ru

Arī 2013.gada vasaras mēnešos jūnijā un jūlijā Daugavpils reģionālās slimnīcas mobilais mammogrāfs turpinās izbraukumus uz Daugavpils novada pagastiem, un sievietes Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projekta "Krūts vēža profilakse un agrīna diagnostika LV, LT un BY" (Nr. LLB-1-090) ietvaros tiek aicinātas veikt bezmaksas mammogrāfijas izmeklējumus uz pārbaudīt savu veselības stāvokli.

Īpaši tiek gaidītas tās sievietes, kuras jau vairākus gadus nav radušas iespēju apmeklēt speciālistus un nav veikušas krūts vēža profilaktisko apskati, kas sievietēm vecumā no 50- 69 gadiem ir jāveic vienu reizi 2 gados.

Krūts vēzis ir izplatītākā sieviešu onkoloģiskā slimība un galvenais pusmūža sieviešu priekšlaicīgas nāves iemesls. Risks saslimt ar krūts vēzi ir katrai devītajai sievietei valstī. Projekta valstīs mirstības koeficients identificēto pacientu vidū ir aptuveni 31%. Lai gan diagnožu koeficients ir līdzīgs citām ES valstīm, tomēr mirstības koeficients Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā ir daudz augstāks. Ir ļoti svarīgi atklāt krūts vēzi savlaicīgi- 90% gadījumu, diagnosticējot to agrīnā stadijā, iespējams saglabāt krūti un dzīves kvalitāti.

Daugavpils reģionālās slimnīcas speciālisti lūdz sievietes, nākot uz izmeklējumu, ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu un aicina sekot līdzi mobilā mammogrāfa izbraukumu grafikam.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vārda atvainojamies Salienas pagasta iedzīvotājiem, ka tehnisko iemeslu dēļ nebija iespējams veikt mammogrāfijas izmeklējumus. Salienas pagasta iedzīvotājiem būs sniegta vēl viena iespēja 2013.gada augustā veikt mammogrāfijas izmeklējumus. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai vietējos masu medijos, precīzs datums tiks paziņots.


Темы: , ,
Написать комментарий