V.Bojarūns vairs nav tik nepiekāpīgs un atzīst, ka ne visi ir kristāltīri cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē ievēlētais Vladislavs Bojarūns (Latgales partija) paziņoja portālam Gorod.lv, ka jauniem deputātiem tuvākajā laikā jāatrisina divi galvenie jautājumi, kuri ir saistīti ar apkures rēķiniem un DZKSU komunālajiem maksājumiem.

V.Bojarūns ir pārliecināts, ka patlaban pilsētnieki pārāk daudz maksā par dzīvojamo māju apkalpošanu, kas netiek veikta pienācīgā kārtībā un neatbilst MK noteikumiem: 70% no līdzekļiem aiziet uzņēmuma apkalpošanai un tikai 30% - dzīvojamo māju apkalpošanai, bet tikai 10-20 mājas var apgalvot, ka pēdējā laikā tajās paveikts viss ieplānotais.

Lai mainītu situāciju, pēc nākamā deputāta domām, DzKSU darbinieku pakalpojumu sniegšana jāpadara cilvēkiem pieejama, nosakot iedzīvotāju pieņemšanas laiku un parūpējoties, lai rindā uz pieņemšanu esošiem apmeklētājiem būtu komfortabli un viņi justos kā cilvēki.

Otrkārt, pēc V.Bojaruna vārdiem, jāveic katras mājas revīzija, jāpārbauda DzKSU darbs un jātiek skaidrībā, kas par ko atbild, kādēļ amatpersonas neko nedarīja iedzīvotājiem svarīgo jautājumu izlemšanā, jāsaprot, kurš jāuzslavē un kurš jānosoda, par ko jāziņo attiecīgajās instancēs.

V.Bojaruns paziņoja, ka visatļautība DzKSU darbā sākās pirms 9 gadiem, kad tur strādāja A.Oglodkovs, vēlāk – V.Širjakovs (no red. – jāņem vērā, ka šos cilvēkus apstiprināja deputāti, kuru vidū bija J.Lāčplēsis, R.Strode, J.Dukšinskis u.c.).

Komentējot faktu, ka norādītajā laikā pilsētu vadīja V.Bojaruna partijas biedrs un „Latgales partijas” līderis Jānis Lāčplēsis, V.Bojaruns atzīmēja, ka cilvēki nav kristāltīri, dažreiz tie kļūdās, uz ko viņiem ir tiesības. Savukārt, šajā kontekstā runājot par A.Oglodkovu, V.Bojaruns atzīmēja, ka viņi nav personīgi pazīstami, tomēr viņam ir zināms par A.Oglodkova darba laikā radīto korupcijas shēmu.

„Nevar salīdzināt Lāčplēsi un Oglodkovu, jo viens no viņiem ir politiķis, bet otrs – biznesmens. Nevaru teikt neko sliktu par J.Lāčplēsi, viņš man ir daudz palīdzējis. Neesmu pret R.Strodi un D.Rodionovu, esmu gatavs strādāt ar J.Dukšinski. 7 gadus esmu pavadījis spraigā cīņā. Tagad visiem jāizlemj, ar ko sadarboties, es arī cenšos atrast kopīgo valodu ar pārējiem. Cilvēki ir mūs izvēlējušies, viņi gaida rezultātu. Jūtu, ka neesmu vairs tik nepiekāpīgs, esmu gatavs pārmaiņām, gatavs uzklausīt citus un strādāt kopā ar visiem Domē ievēlētajiem deputātiem, meklēt kompromisu. Tomēr neesmu mainījis viedokli, ka nauda nav galvenais”, atzīmēja V.Bojaruns.

Izdarot secinājumus, Domē ievēlētais deputāts norādīja, ka viņa galvenais uzdevums ir dot cilvēkiem iespēju atviegloti uzelpot jau pirms ziemas, tomēr tas būs atkarīgs no tā, kas būs koalīcijā un kā deputāti sadarbosies.

„Lai samazinātu DzKSU maksājumus, jāizdara daudz, tostarp jāizpilda Valsts kontroles rekomendācijas, jo pilsētnieki ir pārmaksājuši 1,3 miljonus latu. Jānoskaidro, kāpēc uzņēmums to izdarījis, ko paredz likums, vai var atgriezt iedzīvotājiem naudu. Iespējams, šo naudu varēs atgriezt dzīvojamās mājas fondā vai kādā citā veidā. Bet jāsaka, DzKSU varētu nebūt šīs naudas. Tādā gadījumā, jātiek skaidrībā, kur tā ir”, teica V.Bojaruns, izsakot cerību, ka pilsētnieki un dažādas instances viņu atbalstīs.

Deputāts sāks pildīt savus pienākumus jau tuvākajā laikā un solīja oktobrī informēt iedzīvotājus par paveikto un to, kas neizdevās, kas tiks sodīts par pārkāpumiem.
 


Написать комментарий