Pētījums: 58% iedzīvotāju apmierināti ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vairāk nekā puse jeb 58% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir apmierināti ar 1. jūnija pašvaldību vēlēšanu rezultātiem viņu pašvaldībā, secināts jūnija sākumā aģentūras “TNS” un telekompānijas LNT pētījumā.

Uz jautājumu, vai kopumā ir apmierināti ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem pašu pašvaldībā 25% respondentu atbildējuši, sakot "noteikti jā", bet 33% snieguši atbildi "drīzāk jā".

Salīdzinoši biežāk ar vēlēšanu rezultātiem vietējā pašvaldībā ir apmierināti aptaujātie ar citu tautību un ģimenē galvenokārt citā valodā runājošie iedzīvotāji.

Ar vēlēšanu rezultātiem savā pašvaldībā neapmierināti ir 28% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, no tiem 16% atbildējuši "drīzāk nē", bet 12% - "noteikti nē".

Nedaudz vairāk nekā desmitajai daļai - 14% - aptaujāto nav skaidra viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu aģentūra "TNS" veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 2013.gada 4. līdz 5. jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

1.jūnijā deviņās republikas pilsētās un 110 novados notika pašvaldību vēlēšanas, kurās piedalījās 686 097 jeb 45,99% vēlētāju. Visaugstākā vēlētāju aktivitāte - 55,54% - bija vērojama Rīgā.


Написать комментарий