Pilsētas domē atklāta Goda daugavpiliešu foto galerija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 7.jūnijā, Pilsētas svētku ietvaros Daugavpils pilsētas domes foajē tika atklāta Goda daugavpiliešu foto galerija.

Tradīcija piešķirt godpilno titulu radās 2005.gadā, un kopš tā laika šis tituls tika piešķirts 46 cilvēkiem. Tiesa, šodien atklātajā foto galerijā var apskatīt 45 cilvēku, kuri devuši lielu ieguldījumu pilsētas attīstībā, fotogrāfijas.

Pasākuma rīkotāji paskaidroja, ka tas esot saistīts ar to, ka pagaidām trūkst Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra fotogrāfijas, kuram piešķirt Goda pilsētnieka titulu 2009.gadā ierosināja Pareizticīgās baznīcas sinode.

Izrādās, Daugavpilī dzīvo daudz talantīgu un darbīgu cilvēku, īstu patriotu, kuri kopā veido pilsētas vēsturi.

Pēdējo gadu laikā Daugavpils pilsētas dome apbalvo Goda daugavpiliešus ar īpašu balvu – Zelta vai sudraba liliju.

Goda pilsētniekiem, kuri piedalījās atklāšanas ceremonijā, pateicās par paveikto, par Daugavpils labā ziedoto talantu un spēkus, viņiem pasniedza puķes un aicināja uz pusdienām.

Šobrīd 7 Goda daugavpilieši jau ir aizgājuši mūžībā. Pasākumā klātesošie pilsētnieki, viesi un žurnālisti pagodināja viņu piemiņu ar Klusuma brīdi.

Foto galerijas atklāšanas ceremonijas noslēgumā tika izteiks novēlējums, lai foto galerija augtu un daugavpilieši turpinātu strādāt savas pilsētas labā.
 



Написать комментарий