Vjačeslavs Dombrovskis: vēlētājiem nav skaidri Reformu partijas mērķi 1

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Reformu partijai (RP) līdz nākamajam Saeimas vēlēšanām ir jāatbild uz eksistenciālajiem jautājumiem – ko tā sēj piedāvāt vēlētājiem un par ko tā iestājas, pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V).

Vērtējot partijas reitingus un vāju vēlētāju atbalstu pašvaldību vēlēšanās, Dombrovskis atzina, ka pašlaik vēlētājiem nav skaidrs, par ko iestājās RP.

Sākotnēji Reformu partija bija pret oligarhiem, bet iekļūstot Saeimā, šis mērķis bija sasniegts, jo viena oligarhu partija netika ievēlēta, otra palika opozīcijā, klāstīja Dombrovskis.

Viņš atzina, ka pašlaik partija nav atbildējusi uz eksistenciālo jautājumu, ko tā piedāvā vēlētājiem. Šobrīd vienīgais, ar ko partija asociējās, ir darbaspēka nodokļa samazinājums, "taču reitingi ir tādi, kādi ir", pauda Dombrovskis.

Viņš pauda gatavību pretendēt uz partijas vadītāja amatu un uzvēra, ka gada laikā partijai jāspēj piedāvāt skaidru vīziju, "par ko mēs esam", kaut ko tādu, kas iedvesmo un uzrunā.

Jau vēstīts, ka RP savās pirmajās pašvaldību vēlēšanās startēja 39 pašvaldībās un, ieskaitot apvienotos sarakstus, iekļuva 22 pašvaldībās, iegūstot 51 deputāta vietu. Taču Rīgā RP ieguva vien 1,61% vēlētāju atbalstu un domē neiekļuva.

RP uzvarēja Koknesē un Riebiņos un ar apvienoto sarakstu – arī Rēzeknes novadā. Otrajā vietā politiskais spēks palicis Aucē, Liepājā, Preiļos, Ventspilī un ar apvienoto sarakstu – arī Rēzeknē.

Daudzviet RP bijusi tuvu 5% barjeras pārvarēšanai: Alūksnē sasniegts 4,86% vēlētāju atbalsts, Daugavpilī - 4,99%, Jelgavā - 4,44%, Kuldīgā - 4,1%, Ķekavā - 4,3%, Ludzā - 4,74%.


Написать комментарий

Reformu partija ir sevi norakstijusi.Zatlers ar tadiem partijas biedririemtikai maisa gaisu un tas ir izdevigi SC . Nekadi nesaprotu ka RP var izgitibas ministru izvirzit nelatvieti kas neruna skaidra valsts valoda.