Daugavpils muzejs saņēmis Kultūras ministrijas līdzekļus divu projektu īstenošanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vinnējot divus Kultūras ministrijas izsludinātos projektu konkursus, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs saņems no ministrijas 2 345 latus Latvijas Tautas frontes 25 gadu jubilejas pasākumu organizēšanai un muzeja krājuma glabāšanas apstākļu uzlabošanai.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere pastāstīja, ka 1 345 lati iedalīti pasākumiem, kuru gaitā tiks pagodināta Tautas frontes Daugavpils nodaļas dibinātāju un aktīvistu piemiņa, to mērķis ir saglabāt atmiņas par Latvijas tautas frontes lomu valsts neatkarības atjaunošanā.

Projekta ietvaros plāno izveidot videofilmu un vizuālos materiālus, kuri tiks izmantoti ceļojošajā izstādē, kā arī popularizēt jubilejas pasākumus. Pilsētas skolām dāvinās DVD ar filmām, lai sekmētu patriotisko audzināšanu, bet izstāde „Man pieder Tēvu zeme” sākumā būs apskatāma muzejā, vēlāk – vispārizglītojošajās iestādēs.

Otrā projekta īstenošanai iedalīts tūkstotis latu, un tas ir saistīts ar muzeja krājuma glabāšanu. Izmantojot Kultūras ministrijas iedalītos līdzekļus, tiek plānots turpināt muzeja krājuma glabāšanas uzlabošanu un eksponātu glabāšanai iegādāties divus skapjus.
 


Написать комментарий