Daugavpilij nav aktuāls pabalsts ģimenēm, kurām nav izdevies iekārtot bērnu bērnudārzā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka, ja šī gada septembrī Latvijā ieviesīs jaunu pabalstu vecākiem, kuriem nav izdevies iekārtot bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, Daugavpils pilsētā dzīvojošie vecāki nevarēs pretendēt uz šo pabalstu.

M.Isupova paskaidroja, ka dažās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs ir brīvas vietas, un tas, ka daži bērni neapmeklē bērnudārzu esot saistīts ar vecāku nevēlēšanos savu bērnu atdot kādā konkrētajā pirmsskolas izglītības iestādē. Tādējādi diez vai mūsu pilsētā dzīvojošie vecāki saņems pabalstu auklei.

Atgādināsim, ka sākot ar septembri valsts plāno atbalstīt vecākus, kuriem nav izdevies iekārtot bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Ģimenēm maksās pabalstu 100 latu apmērā ik mēnesi, un to varēs saņemt no bērna pusotra gada vecuma līdz triju gadu vecumam (ieskaitot). Ja šajā laika posmā bērnudārzā atbrīvosies vieta, dotācija vairs netiks maksāta. Tiek plānots, ka programma tiks īstenota līdz 2015.gadam ieskaitot. Šogad minētam pabalstam iedalīti 3,8 miljoni latu.


Написать комментарий