Vācija – „Galvenais ir kārtība” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jums radās vēlme apciemot Vāciju? Apskatīt tās ievērojamākās vietas, iepazīties ar kultūru, apciemot radus, draugus vai mainīt dzīvesvietu? Tādā gadījumā jums jāzina dažas īpatnības, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām svešā valstī.

Katra vācieša devīze ir „galvenais ir kārtība”. Vācieši gatavi pieņemt stingru politiku un bargus likumus, lai viss būtu labākajā kārtībā. Dažas prasības pat varētu likties sīkumainas vai absurdas.

Vācieši atšķiras ar to, ka viņiem patīk norādīt uz to, kas tika izdarīts nepareizi un kā būtu pareizi. Pieņemsim, jūs nolēmāt pāriet ielu pie sarkanās gaismas. Labāk to nedariet. Pirmkārt, tas ir bīstami, otrkārt, noteikti atradīsies tas, kas pārmetīs jums nepareizu rīcību.
„Galvenais ir kārtība” – tam Vācijā seko vietējās varas iestādes. Nemēģiniet izmest uz ielas konfekšu papīru un aizmukt no notikuma vietas – jūs atradīs pat kaimiņteritorijā. Vācijas iedzīvotājam jābūt līdzi personas apliecinošam dokumentam, savādāk viņu var aizturēt uz 6 stundām. Viņam nāksies gaidīt, kamēr kāds neiesniegs viņa dokumentu. Pārvācoties uz citu dzīvojamo māju, pat ja tā ir tajā pašā ielā, jums noteikti jāpaziņo par to pilsētas domei (Rathaus). Neviens Vācijas pilsonis nevar izvairīties no likuma ievērošanas. Katrā dzīvojamajā mājā pastāv noteikumi, kuri reglamentē atbildību par trokšņošanu un kārtības neievērošanu. Dzīvojot daudzdzīvokļu mājā, nedrīkst trokšņot pēc plkst.22:00, vēlu naktī nedrīkst dziedāt vannas istabā, labi padomājiet pirms šajā laikā pieņemt vannu. Jābūt uzmanīgam, strādājot brīvdienās. Piemēram, kaimiņiem nepatiks, ja jūs pļausiet zālāju, bet, ja tas būs nesakopts, tas arī viņiem nepatiks.

Tādējādi viss, kas nav atļauts, ir aizliegts. Dažādu valstu kultūras ir tik dažādas, ka, atrodoties citā valstī, vienmēr jāatceras par konkrētās valsts likumu ievērošanu.


Написать комментарий

Ordnung muss sein!!!