Rēzeknē viesojās 8 valstu jauniešu mūzikas un deju grupu līderi

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Gatavojoties Rēzeknes pilsētas svētkiem 2.-4.augustā, Rēzeknē viesojās 8 valstu jauniešu mūzikas un deju grupu līderi, bet rēzeknieši devās prezentēt sevi Braslavā un tikās ar vēstures rekonstrukciju klubu pārstāvjiem, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

1.-2.jūnijā Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projekta „Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Rēzeknes un Braslavas reģionos” ietvaros vairāki Rēzeknes amatnieki, kapela un deju kopa „Dziga”, kā arī projektā iesaistītie pilsētas domes administrācijas pārstāvji piedalījās vēstures rekonstrukciju klubu festivālā Braslavā (Baltkrievija).

Braslavieši bija patiesi iepriecināti gan par rēzekniešu muzicēšanu un dejošanu, gan par lietišķās mākslas darinājumiem. Šovasar līdzīgs Vēstures rekonstrukciju klubu festivāls tiks rīkots arī Rēzeknē - pilsētas svētku ietvaros, kad ieradīsies arī pieredzes bagātie braslavieši un demonstrēs senās ikdienas sadzīvi.

Rēzeknes pilsētas svētku laikā - 2.augustā - notiks arī Starptautiskais jauniešu mūzikas festivāls, kas pulcēs kopā vairāku valstu jauniešu moderno deju un pop-rok mūzikas grupas. Maija beigās Rēzeknē jau bija ieradušies pop un rokgrupu līderi no Itālijas, Grieķijas, Krievijas, Gruzijas, Beļģijas, lai izstrādātu koncerta plānu, vienotos par repertuāru u.c. organizatoriskajām niansēm.

Savukārt 4.-6.jūnijā Eiropas programmas „Jaunatne darbībā” ietvaros Rēzeknē tikās deju grupu līderi no Spānijas, Itālijas, Čehijas, Vācijas un Latvijas un izstrādāja aktivitāšu plānu pilsētas svētku koncertam, izveidoja deju prezentāciju saturu un realitātē apskatīja pasākuma norises vietas (Gājēju ielu, pilskalnu, Festivāla parku u.c.).

Rēzeknes pilsētas svētki tradicionāli tiks svinēti augusta pirmajā nedēļā – 2.-4.augustā – un jau šobrīd ir skaidrs, ka pilsētā kūsās pozitīvas emocijas un vasaras košums atspoguļosies gan vietējo, gan vieskolektīvu priekšnesumos.

 


Темы: , , , , ,

Написать комментарий