Francijas prezidents: eirozonas krīze ir beigusies

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka eirozonas krīzei, kas Eiropā plosījusies jau četrus gadus, pienācis gals, tādējādi cenšoties atjaunot pasaules uzticēšanos reģionam.

Vizītē Japānā Francijas prezidents, uzrunājot vietējos biznesa līderus, apgalvoja, ka eirozonas krīze ir stiprinājusi Eiropu, vēsta BBC. «Es ticu, ka ekonomiskā krīze, nav vājinājusi eirozonu un tieši pretēji  - to stiprinās. Patlaban mums ir visi stabilitātes un solidaritātes instrumenti. Panākts uzlabojums eirozonas ekonomiskajā pārvaldīšanā – izveidota banku savienība. Mums ir budžeta jautājumu regulēšanas instrumenti, kas ļauj kļūt labāk koordinētiem,» sacījis F. Olands.

«Jums Japānā jāsaprot, ka krīze Eiropā ir beigusies,» uzsvēris Francijas prezidents.

Bezdarba līmenis eirozonā sasniedzis rekordaugstu rādītāju – kopumā Eiropas monetārajā savienībā bez darba ir 19,38 miljoni cilvēku. Francijā bezdarbs sasniedzis augstāko līmeni pēdējo 15 gadu laikā. Savukārt Eiropas Komisija un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) salīdzinoši nesen aicināja Franciju ieviest dažādas reformas, pretējā gadījumā riskējot ar atpalikšanu no citām eirozonas valstīm.

Tas saniknoja Franciju, kas paziņoja, ka Briselei nav tiesību norādīt, kādas reformas jāveic Francijai, pavēstījuši valsts prezidents un premjers. «Eiropas Komisija (EK) nevar diktēt to, kas mums jādara. Viņi var vienkārši pateikt, ka Francijai nepieciešams veidot sabalansētu budžetu, kas atbilst patiesībai, bet par tādiem jautājumiem kā, piemēram, pensijas, mēs diskutēsim ar saviem sociālajiem partneriem,» iepriekš izteicās F. Olands.

Uzrunājot Japānas biznesa līderus, F. Olands uzsvēra, ka Francijas valdība lielu uzmanību pievērsīs, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi un jaunu darbavietu rašanos. Vienlaikus viņš arī atzina, ka Eiropai ir jāveicina konkurētspēja un izaugsme, lai reģions varētu «pasaulē nodrošināt labāku klātbūtni».


Написать комментарий