„Prāta Vētras” bezmaksas koncertu Daugavpils pilsētas svētku ietvaros apmeklēja teju 15 tūkst. cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā vicemērs Vitālijs Azarevičs paziņoja, ka pilsētnieki ir liecinieki tam, ka šī gada Pilsētas svētki bija vērienīgāki svētki pilsētā.

V.Azarevičš pateicās uzņēmējiem, kuri piedalījās svētku rīkošanā un gājienā, un pasākumu rīkotājiem, kuri 3 mēnešu laikā gatavojas svētkiem un novadīja tos godam, kā arī drošības iestādēm, kuras šogad strādāja ļoti labi, un visiem pilsētniekiem, kuri piedalījās svinībās.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska apliecināja, ka Pilsētas svētku programma bija sagatavota lieliski, atzīmējot, ka visi pasākumi bija daudzpusīgi un domāti dažādai auditorijai.

Piemēram, „Prāta Vētras” koncerts pulcēja teju 15 tūkst. cilvēku, galvenokārt jauniešus. Nakts diskotēkā Olimpiskajā centrā tika pārdotas 1 400 biļetes, dažiem simtiem bija ielūgumi. Pēc E.Kleščinskas vārdiem, diskotēkas rīkotāji cerēja uz lielāku apmeklētāju skaitu, jo, piemēram, 2011.gadā diskotēku apmeklēja ap 3 000 cilvēku.

Patlaban statistikas dati tiek apkopoti. Pēc E.Kleščinskas vārdiem, zināms, ka uzņēmēji, kuriem bija veltīti svētki, varēja gan prezentēt sevi, gan pārdot savas preces un pakalpojumus, pilsētas viesu bija daudz. Pagaidām nav zināms pasažieru skaits, kuri Pilsētas svētkos bez maksas izmantoja pilsētas sabiedrisko transportu.

Sākotnēji Pilsētas svētku rīkošanai bija ieplānoti 84 tūkstoši, no kuriem pamatsumma tika izmantota 5 skatuvju tehniskajam nodrošinājumam. Svētku sagatavošanas laikā summa tika palielināta, piemēram, tika pastiprināti drošības pasākumi. Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, arī iepriekšējos gados svētki izmaksāja ap 80 tūkst. latu, tomēr šogad pasākumi bija daudzveidīgāki un interesantāki.

Saskaņā ar līgumu „Prāta Vētras” koncerta izmaksas nav izpaužamas, bet, pēc E.Kleščinskas vārdiem, tās bija mazākas, nekā pērnā gada Oļega Gazmanova koncerta izmaksas.

Visi pasākumi pagāja bez starpgadījumiem, kas, pēc izpilddirektora Andreja Kursīša vārdiem, apliecina, ka mēs protam skaisti atpūsties un svinēt.
 


Написать комментарий