Daugavpils plāno sadarboties ar vienu no attīstītākajiem Polijas reģioniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 10.jūnijā, Daugavpils pilsētas domē notika tikšanās ar Mazpolijas vojevodistes pārstāvjiem, kuri vakar parakstīja sadarbības līgumu ar mūsu reģionu.

Polijas delegācijas galva Staņislavs Soriss atzīmēja, ka vakar parakstītā vienošanās esot ļoti svarīga mūsu valstu attiecību attīstībā un dot iespēju plecu pie pleca sadarboties kā ES valstis.

Jāatzīmē, ka Mazpolijas reģions ir viens no attīstītākajiem Polijas reģioniem, tajā dzīvo vairāk nekā 3 miljoni cilvēku. Pēc S.Sorisa domām, tas ir arī valsts skaistākais reģions, kuru apmeklē vairāk nekā 12 miljoni tūristu gadā, jo tūrisma joma ir viena no prioritārajām jomām, tāpat kā infrastruktūras attīstība un mazo uzņēmumu atbalsts.

Viesi no Polijas minēja vairākus interesantus faktus par viņu reģionā īstenoto politiku. Piemēram, ES attīstības programmas ietvaros Mazpolijas reģions investīcijās saņēma vairāk nekā 1 miljardu eiro. Reģionā pastāv vairākas struktūras, kuras nodarbojas ar reģiona attīstību un popularizāciju, ņemot vērā ne tikai savus iekšējos resursus: tās aktīvi piesaista dažādas investīcijas.

Vairāk nekā puse no īstenotajiem projektiem veicina zinātniskos pētījumus un uzņēmēju un zinātnieku sadarbību. Pateicoties ES līdzekļiem, funkcionē vairāk nekā 30 projekti bioloģijas un ķīmijas jomās, pētījumus finansē pašvaldības.

Pēc prezentācijas par iespēju pilsētu visiem bija radušies vairāki jautājumi. Viņus interesēja Daugavpils pilsētas pašvaldības budžets, ieņēmumu pamatdaļa, darbinieku skaits pašvaldības uzņēmumos.

Tāpat viesi jautāja par demogrāfisko situāciju, cik daudz naudas tiek iedalīts uz vienu bērnu, kā notiek biznesa un zinātnes jomu sadarbība, uzņēmējiem piedāvātie atvieglojumi, atbalsts vidējam un mazajam biznesam.

Tikšanās noslēgumā Polijas delegācija pateicās Poļu namam par tautas kultūras un tradīciju saglabāšanu, sirsnīgu uzņemšanu, pateicoties kurai viņi jūtas kā mājās, un uzdāvināja pilsētas pašvaldības priekšsēdētājai reģiona tradicionālās koka krelles un košu albumu par Mazpolijas vojevodisti.

Daugavpils pilsētas dome nepalika parādā un arī pasniedza viesiem piemiņas suvenīrus.



Написать комментарий