„Baltic Bees” novērtēja Daugavpils skaistumu no putna lidojuma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudziem paliks atmiņā spilgts un neparasts avio šovs, kas norisinājās Pilsētas svētku ietvaros. 20 minūšu laikā pilotu grupa „Baltic Bees” pārsteidza daugavpiliešus ar augstākās pilotāžas figūrām.

Grupas vadītājs Artjoms Soloduha pastāstīja portālam Gorod.lv, ka „Baltic Bees” ir 2008.gadā pirmo reizi Baltijas valstīs izveidota augstākās pilotāžas profesionālā aviācijas grupa, kuras sastāvā ir 5 piloti: Artjoms Soloduha, Igors Judkins, Anatolijs Perekrjostovs, Aleksandrs Zariņš un Valērijs Soboļevs.

Grupa ir izvēlējusies čehu lidmašīnas L-39C Albatros, kuras ir labi zināmas apmācību un treniņu lidmašīnas ar unikālām iespējām un maksimālo ātrumu līdz 560 jūdzēm stundā. Grupas nosaukumu – „Baltic bees” ir izdomājusi kompānijas vadība, ar domu izveidot oriģinālu grupu ar savām īpatnībām – grupas nosaukums ir attēlots uz lidmašīnām un atsevišķu pilotu uniformu elementiem, kā arī pilotu aksesuāriem. Katra lidmašīna nosaukta kāda Latvijas varoņa vārdā – ir gan Jēkabs, gan Lāčplēsis.

Pēc Artjoma Soloduhas vārdiem, no putna lidojuma mūsu pilsēta esot ļoti skaita, un lidotājus iepriecināja teju 7 000 skatītāju, kuri bija pulcējušies Daugavas krastos, lai izbaudītu avio šovu.

„Kādam mūsu uzstāšanās ir laba izklaide, citiem – īsts teātris un skaists šovs. Neesam izdomājuši tam nosaukumu. Mūsu programmā it gandrīz visas pilotāžas figūras, kuras ir ļoti grūti atkārtojamas, programmā iesaistītas 5 lidmašīnas. Daugavpiliešiem nodemonstrējām 7 elementus. Parasti mūsu programma ilgst 28 minūtes, bet šoreiz daudz laika aizgāja uz pagriezieniem. Tāpat nebija nepieciešams nosēsties Lociku aerodromā, apstākļi nebija tam labvēlīgi”, paskaidroja A.Soloduha.

Ne pārāk ilga uzstāšanās ir vairāku dienu darba rezultāts, jo piloti nepārtraukti pieslīpē savu programmu, ieviešot jaunas kombinācijas.

Grupa solīja, ka atkārtotā uzaicinājuma gadījumā labprāt atgriezīsies Daugavpilī, lai nodemonstrētu jaunas pilotāžas figūras.


Написать комментарий