Šī gada Daugavpils pilsētas svētki uzstādīja ļoti augstu latiņu un pulcēja tūkstošiem cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās noslēgušies Daugavpils pilsētas svētki pirmo reizi bija tik interesanti, pasākumiem bagāti un vērienīgi.
Sākoties ar tradicionālajiem koncertiem dažādos mikrorajonos, svētku pasākumi pakāpeniski pārcēlās uz pilsētas centru.

Vairāku Daugavpils, Baltkrievijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Latvijas radošu kolektīvu uzstāšanās pulcēja lielu skatītāju pulku.
Pilsētas svētku ietvaros tika atklātas dažādas izstādes, notika gada tirgus un degustācijas, sporta sacensības, slavenību koncerti, darbojās bērnu atrakcijas, bija iespēja apmeklēt diskotēku līdz rītam utt. Šajās svētku dienās katrs varēja izvēlēties sev tuvāko izklaidi.
Neapšaubāmi šo Pilsētas svētku vērienīgākie pasākumi bija uzņēmēju gājiens, pilotu grupas „Baltis Bees” sarīkotais lieliskais avio šovs virs Daugavas, valsts slavenākās grupas „Prāta Vētra” bezmaksas koncerts, kas Vienības laukumā pulcēja teju 15 000 cilvēku, un, protams, krāšņā uguņošana, kas bija neaizmirstama.

Saskaņā ar portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultātiem, 30% respondentiem šī gada Pilsētas svētku pasākumi patika, 25% uzskata, ka svētki bija visai labi. Vēl 30% neapmeklēja svētku pasākumus, 7% ir noskaņoti diezgan skeptiski, jo viņiem nekas nepatika, pārējiem 6% Pilsētas svētki ne īpaši patika.

Šajā gadījumā jāmin, ka cik cilvēku – tik viedokļu. Jāatzīmē, ka pēdējo trīs gadu laikā Pilsētas svētki tiek veltīti kādai noteiktai tematikai, piemēram, šogad Daugavpils pilsētas svētki bija veltīti uzņēmējiem. Ar katru gadu svētki kļūst arvien vērienīgāki, tiek uzstādīta arvien augstāka latiņa. Pēc šī gada Pilsētas svētkiem noturēt šo latiņu nebūs vienkārši.

Atgādināsim, ka pirmie tematiskie Pilsētas svētki norisinājās 2001.gadā, kad tie bija veltīti jauniešiem, un Vienības laukumā ar koncertu uzstājās Krievijas grupa „Premjerministrs”. Savukārt pērn svētki bija veltīti sportam un mūzikai, to ietvaros notika Eiropas čempionāts snūkerā un Oļega Gazmanova koncerts.


Написать комментарий