R.Strode nepretendēs uz vicemēra amatu: šim amatam iesaka partijas biedru J.Dukšinski

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputātes vietā ievēlēta Rita Strode (Attīstības partija) paziņoja portālam Gorod.lv, ka nepretendēs uz pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas amatu, jo tas nebūtu politiski korekti – partija nesaņēma balsu vairākumu.

R.Strode pastāstīja, ka „Latgales partija” esot piedāvājusi viņai un J.Dukšinskim darboties koalīcijā: ja šis piedāvājums tiks pieņemts, Jāņa Dukšinska kandidatūra tiks piedāvāta vicemēra amatam, viņa kompetencē varētu būt humanitārā joma (izglītība, sports, kultūra).

R.Strode paskaidroja, ka J.Dukšinskis esot cilvēks, kurš uzreiz varētu sākt strādāt, jo pārzina darba specifiku un viņam ir pieredze. Acīmredzot pati R.Strode būs tikai deputāte un turpinās strādāt teātrī.

„Pilsētnieki izteica savu viedokli vēlēšanās. Tagad ir svarīgi, kā ievēlētie deputāti spēs sadarboties, vai nevirzīs priekšplānā savas politiskās kaprīzes. Ļoti negribētos, lai sāktos cīņa par vicemēra krēslu un pašvaldības amatu sadale: ceru, ka tas nenotiks”, atzīmēja R.Strode.

Atbildot uz jautājumu, vai „Attīstības partija” divu cilvēku sastāvā varēs ietekmēt Domes lēmumus un sekot, lai tie būtu prātīgi, R.Strode atzīmēja, ka, ņemot vērā iepriekšējo politisko pieredzi, viņa centīsies argumentēt savu pozīciju, neplāno nodarboties ar populismu.

Runājot par to, kāda ir varbūtība, ka „Attīstības partija” pieņems „Latgales partijas” piedāvājumu darboties koalīcijā, politiķe norādīja, ka nav jēgas „nostāties pozā”, jo vicemēra amatam virzītais Jānis Dukšinskis atbilst šim amatam un būtu prātīgi, ja deputātu vairākums atbalstītu viņa kandidatūru.


Написать комментарий