CVK: lēmums par biļetenu caurskatīšanu Daugavpilī pieņemts vairāku iemeslu dēļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 10.jūnijā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) daļēji apmierināja Daugavpils pilsētas domes deputātu kandidātes no saraksta „Mūsu partija”, „Reformu partija” Līvijas Jankovskas iesniegto sūdzību, atceļot Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu un uzliekot par pienākumu līdz 20.jūnijam caurskatīt skenētās vēlēšanu zīmes visos vēlēšanu iecirkņos.

Ja kādā vēlēšanu iecirknī tiks konstatēti pārkāpumi, tajā balsis tiks pārskaitītas.

CVK priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz vairākiem faktoriem, tostarp ņemot vērā to, ka iesnieguma ieskatīšanas gaitā radās aizdomas, ka dažos vēlēšanu iecirkņos biļeteni tika nepareizi ieskenēti, tādēļ tie varētu tikt nepareizi saskaitīti.

Ja skenētu vēlēšanas zīmju caurskatīšanas gaitā tiks konstatētas nesakritības ar protokolu, konkrētajos vēlēšanu iecirkņos balsis tiks pārskaitītas. K.Kamradzis paskaidroja, ka esot svarīgi, lai cilvēki pārliecinātos, ka viņu balsis tika pareizi saskaitītas, un cilvēki ticētu, ka vēlēšanas notikušas saskaņā ar likumu. Šis faktors arī ietekmēja lēmuma pieņemšanu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas atcelšanu.

CVK priekšsēdētāja vietnieks pieļauj domu, ka atsevišķos vēlēšanu iecirkņos komisijas locekļi nebija pietiekami profesionāli, organizējot balsu skaitīšanu, tomēr tas nav pamats atkārtotās balsošanas rīkošanai pilsētā vai divos vēlēšanu iecirkņos, kā tas bija lūgts sūdzībā.

CVK neprognozē, vai pieņemtais lēmums ietekmēs vēlēšanu rezultātus Daugavpilī.
Atgādināsim, ka sarakstam „Mūsu partija”, „Reformu partija” pietrūka vien divu balsu 5% barjeras pārvarēšanai un iekļūšanai Domes sastāvā.


Написать комментарий