Daugavpils dziedātāji-iesācēji apmeklēja Diānas Pīrāgs meistarklasi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētas svētku ietvaros uz Daugavpils centrālās skatuves uzstājās vairāki izpildītāji – gan iesācēji, gan plaši pazīstami.

Daugavpilieši varēja izbaudīt arī latviešu dziedātājas Diānas Pīrāgs stundas garu koncertprogrammu Latīņamerikas ritmos.

Pirms neliela koncerta dziedātāja novadīja meistarklasi, kas norisinājās Daugavpils Džeza mūzikas un mākslas attīstības centrā. Visi interesenti pusotras stundas laikā uzklausīja profesionālos padomus par to, kādā veidā un cik ilgi jānodarbojas ar vokālu, kādu mūziku ir vērts klausīties, lai izveidotu pilnvērtīgu muzikālo gaumi un daudz ko citu.

Centra vadītāja un meistarklases rīkotāja Irina Grīnberte pastāstīja, ka visi interesenti, ne tikai Centra audzēkņi, varēja satikties ar profesionāli. Pēc I.Grīnbertes vārdiem, nesen Džeza festivāla ietvaros Diāna piedāvāja skatītājiem lielisku koncertu, mūsu publika viņa iepatikās, un dziedātāja piekrita piedalīties Pilsētas svētku pasākumos un solīja novadīt meistarklasi.

Pasākumu apmeklēja 10-18 gadu jaunas daiļā dzimuma pārstāves, kuras uzmanīgi uzklausīja Diānas padomus un nodemonstrēja, kā viņas dzied un izpilda sketu – savdabīgu džeza improvizāciju bez leksiskās slodzes.

Dziedātāja novēlēja meitenēm nodarboties ar vokālu vismaz 2 stundas dienā, dziedāt visur, aktīvi piedalīties koncertos un projektos, lai profesionāli augtu un nebaidītos uzstāties.

Kā zināms, balss ir dziedātāja galvenais instruments, lai to saglabātu pienācīgā stāvoklī un neslimotu, Diāna izmanto recepti, ar kuru dalījās ar portālu Gorod.lv, - saaukstējoties jādzer no zaļās tējas, ingvera saknes sulas un medus pagatavotais dzēriens. Dzērienam jābūt pietiekami siltam un asam. Citronu tam labāk nepievienot.

Vienības laukumā atnākušie skatītāji izbaudīja Diānas Pīrāgs koncertu, bet slaveno dziesmu „Bésame Mucho” dziedāja līdzi.



Написать комментарий