Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs neieradās uz Domes sēdi un nesniedza paskaidrojumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 11.jūnijā, uz Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdi izsauktais Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs neieradās uz sēdi un nesniedza paskaidrojumus par izveidojušos situāciju un to, kā šajā situācijā strādās deputāti.

Pēc sēdes Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja, ka R.Tukišs bija uzaicināts uz sēdi sakarā ar Centrālās vēlēšanu komisijas pieņemto lēmumu par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas atcelšanu Daugavpilī.

„Pašvaldību vēlēšanu likumā atrunāts, ka Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam jāinformē pašvaldība par komisijas darbībām, ka viņš ir atbildīgs par vēlēšanu iecirkņu komisiju darbu un balsošanas rezultātu pareizību. Šodien vēlējāmies saņemt paskaidrojumus, kā turpmāk jāstrādā pašreizējam sastāvam, bet skaidrības nav. Mēs vēl runāsim ar R.Tukišu, jo pārkāpumu ir daudz. Kauns par pilsētu un komisiju, jo deputāti uzņēmās atbildību un apstiprināja vietējās Vēlēšanu komisijas sastāvu”, atzīmēja Ž.Kulakova.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja piebilda, ka tiks izvērtēta situācija, kad pusē no vēlēšanu iecirkņiem vienlaikus strādāja vairāki vienas ģimenes locekļi, piemēram, 171.vēlēšanu iecirknī strādāja 7 vienas ģimenes locekļi. Tādējādi komisiju darbs Daugavpilī atgādina „ģimenes darbuzņēmumu”.

Pašreizējais Daugavpils pilsētas domes sastāvs acīmredzot strādās līdz jūnija beigām.


Написать комментарий